τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Προς κληρονόμους...αλλά και ανθολάτρεις...!!!

...για μελλοντική χρήση...!!!

Επειδή έχω μάθει να ρυθμίζω τα του οίκου μου και επειδή δεν θέλω το παιδί μου μέσα στα χίλια μύρια όσα θα έχει να κάνει την ημέρα που θα αποδημήσω εις Κύριον,να μου πληρώνει και τα κηδειόσημα,προνοώ να του αφήσω και το αντίτιμον που από τούδε και στο εξής θα απαιτείται για να θεωρηθώ και επισήμως εντελώς dead...


Αλλο ένα χαράτσι εξ αιτίας της ανικανότητας ενός κράτους,που στην εποχή του facebook και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,αδυνατεί να κάνει ένα κλικ και να συνδέσει τα ληξιαρχεία με μία τράπεζα δεδομένων και να λήξει μιά και καλή το θέμα των μαιμού συντάξεων...
Εκτός εάν:
α) είναι εντελώς ανεγκέφαλοι ( η επιστήμη έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια )
β) είναι παντελώς ανίκανοι ( διαπιστωμένο )
γ) δεν θέλουν να τσακίσουν το χέρι όσων το έχουν χώσει στο         βάζο με το μέλι και τα τσεπώνουν ( σιγά την είδηση)  
και
δ) άρχισαν τα δωράκια δια της πλαγίας σε συντεχνίες με ξένα κόλυβα ( παιδί μου αν μέχρι να πεθάνω έχουν σκαρφιστεί να δίνουν και πιστοποίηση επίβλεψης ανοίγματος τάφου σε μηχανικούς,τί να σου πω...???..βάλε και κάτι από τη τσέπη σου )

Κατόπιν τούτων και επειδή το νταβατζιλίκι επεκτείνεται και σε περιπτώσεις γάμων και διαζυγίων,μην ξανακούσω κιχ από φίλους, γνωστούς και κουμπάρους για παντρολογήματα...
μιλημένα ξηγημένα...!!!


Πάμε τώρα να δούμε κάτι ωραίο και χρήσιμο
που θα μας  φτιάξει τη διάθεση και τα μπαλκόνια ή 
τους κήπους μας...???
Ευκαιρία για βολτούλα και καφεδάκι
ή ουζάκι στο Γκάζι...
Το τερπνόν μετά του οφελίμου...!!!



1ο Συνέδριο-Σεμινάριο "Ο Κήπος Μου" - Συνδυάζουμε το χόμπι, με την γνώση
26-29 Οκτωβρίου, Εκθεσιακό Κέντρο The Hub-Αθήνα (Γκάζι)


Το Συνέδριο-Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο The HUB 
Αλκμίνης 5 Γκάζι ( είσοδος από Πειραιώς 133 )
Εύκολη πρόσβαση: Σταθμός ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός ( 650 μέτρα )



Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με διάθεση ανανέωσης, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις και λύσεις για ευχάριστο περιβάλλον, για δημιουργία και αποφυγής του στρες. Το συνέδριο-σεμινάριο “Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ” καλύπτει το κενό της ενημέρωσης από εμπείρους επαγγελματίες κατευθείαν στο καταναλωτικό κοινό. Για τέσσερες ημέρες θα παρουσιαστούν προτάσεις πώς να μετατρέψετε ένα άδειο μπαλκόνι σε ολάνθιστο κήπο, να γεμίσετε τον ακάλυπτο χώρο με δέντρα, να δημιουργήστε λαχανόκηπο στον μικρό ή μεγάλο κήπο σας, να μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα φυτά που θα φυτέψετε ανάλογα με τις ανάγκες και τον γούστο σας, να μάθετε για ανθοδετική και ανθοσυνθέσεις. Ειδικό κομμάτι αποτελεί η βοτανολογία, μαζί με εναλλακτικούς τρόπους ίασης με ανθοιάματα.
Κατά τις μέρες λειτουργίας του συνεδρίου-έκθεσης “Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ” καθηγητές γεωπονικού πανεπιστημίου, γεωπόνοι, έμπειροι επιχειρηματίες και καλλιεργητές από τον κλάδο των ανθοκομίας, της αρχιτεκτονικής τοπίου, της ανθοδετικής θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους σε όλους τους συνέδρους. Ιδιώτες, υποψήφιοι επιχειρηματίες, άνεργοι που αναζητούν λύσεις για αυτοαπασχόληση θα είναι οι σύνεδροι που θα σπεύσουν για την ενημέρωση τους και ίσως την επένδυσή τους στον κλάδο της ανθοκομίας.
Καταναλωτές κάθε ηλικίας, επαγγελματίες και ιδιώτες θα σπεύσουν για την ενημέρωση τους και την πρακτική εφαρμογή προτάσεων και λύσεων για ολάνθιστα μπαλκόνια, πανέμορφους κήπους, φύτευση ακάλυπτων και πεζοδρομιακών χώρων. Συνδυάζουμε το χόμπι μαζί με την γνώση.
Διπλό το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης αφού συνδιοργανώνονται εργαστήρια (workshops) για επιτόπια πρακτική επίδειξη.

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά
για να μας φτιάχνουν
τις μέρες με όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε...
Καλό ΠΣΚ σας είπα...???
-:))

14 σχόλια:

  1. Πολύ σωστές οι διαπιστώσεις σου και η αυστηρότητά σου πολύ επιεικής μου φάνηκε. 'Όσο για τους κήπους και τα μπαλκόνια μας αξίζουν το καλύτερο αν και κοστίζουν όλα αυτά τα σχετικά με τον καλλωπισμό των μπαλκονιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοστίζουν ανάλογα με το πόσο χρόνο και χρήμα θέλεις εσύ να διαθέσεις. Είναι στο χέρι σου!

      Διαγραφή
  2. Τι κουφό πάλι κι αυτό με το νέο "χαράτσι" που με το έτσι θέλω μας επιβάλλουν???
    Εγώ τίποτα δεν σου λέω για γάμους Βιβίκα μου, όσο για τον Μήτσο μου τα συζητήσαμε και είπαμε ότι δεν συμφέρει να χωρίσουμε πλέον.
    Αλλωστε ποιος θα μας πάρει?? χα χα χααα!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΕΝΑ,
      πολύ φοβάμαι πως τα με τα έτσι θέλω χαράτσια δεν έχουμε τελειώσει και δεν προβλέπεται...
      ( καθείστε εκεί που κάθεστε παιδί μου...50 να χωρίσεις,50 να ξαναπαντευτείς + 50Χ2 την αποφράδα εκείνη ημέρα,για κάνε λογαριασμό...απαπαπαπαπαπα...)

      Διαγραφή
  3. Βιβή, θα τον τρελάνουν τον κόσμο και ως γνωστόν ο "τρελός" είναι απρόβλεπτος!! Δεν θα ξέρει ο κόσμος τι να κάνει. "Να παντρευτεί ή να μείνει";;!! Ανύπαντρος εννοώ. Όσο για το δημογραφικό, ούτε κουβέντα! Το τι άλλο θα σκεφθούν ακόμα, άγνωστον.
    Ωραία ιδέα για το σεμινάριο ανθοκομίας. Όπως ξέρεις, έχω μετατρέψει την ταράτσα σε λαχανόκηπο. Τώρα τον ετοιμάζω για τα χειμερινά.
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρηνη μου,
      αναρωτιέμαι ποιό είναι πιά το σημείο
      " ως εδώ και μη παρέκει " ώστε να πάρει φόρα ο τρελός...!!!

      ( για το σεμινάριο ανθοκομίας,έχω μιά ιδέα που στριφογυρίζω στο μυαλό μου...
      εσύ καλού κακού...για έσω έτοιμη...-:))

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη... και πραγματικά μου έφτιαξε την διάθεση.... η ανάρτηση για το συνέδριο - σεμινάριο "Ο κήπος μου", σε αντίθεση με το θέμα που σχολίασες πριν.
    Να δούμε τι άλλο θα σκεφθούν, τώρα βοηθούν συμβολαιογράφους και δικηγόρους, εις βάρος του κοσμάκη.Ήμαρτον!!!Επειδή είναι άχρηστοι να φτιάξουν ένα σύστημα της προκοπής που να λειτουργεί και να παίρνουν άμεση, on line ενημέρωση των ληξιαρχικών γεγονότων, σκαρφίστηκαν αυτό.
    Σε περίπτωση που δε το γνωρίζετε τα ληξιαρχεία κάθε Δήμου, κάθε τέλος του μήνα στέλνουν αντίγραφα όλων των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου στα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί λοιπόν αυτό το μπάχαλο?
    Αλλά τι λέω στη χώρα της τρέλας και κορδέλας ζούμε!!!
    Στο τέλος σίγουρα θα ζητήσουν και επιμέτρηση, μπορεί και τοπογραφικό από μηχανικό, για την τελευταία μας κατοικία...μη ζητήσουν και ενεργειακό πιστοποιητικό!!!!!!Καλό σου βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμονία μου,
      προσωπικά ούτε να δω,ούτε να διανοηθώ θέλω τί άλλο μπορούν να σκεφτούν...
      το ερώτημα είναι,εμείς σκεφτόμαστε όταν ( ΔΕΝ )αντιδρούμε με κάποιο τρόπο,αφήνοντας να γίνονται αποτυχημένα πειράματα στις πλάτες μας...???

      ( αν κατάλαβα,ανήκεις και εσύ στη συνομοταξία των τρελανθών...???...για έσω έτοιμη και εσύ...-:))

      Διαγραφή
  5. ωραίο το κείμενο σου, και πολυ πολύ σωστό..τι άλλο θα ακουσουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thalassitsa μου,
      θα ακούσουμε ..θα ακούσουμε...
      καμπάνες...!!!
      όχι αυτές που πέφτουν,αυτές που ξεκουφαίνουν...

      Διαγραφή
  6. Γεννάει προσοδοφόρες ιδέες το μυαλό τους όσο τα ακουμπάμε..........
    Μέχρι πότε βρε παιδιά;;;;;;;;;;;
    Βιβίκα μου, αεικίνητε νου μου, φιλάκια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφάκι,
      το είπες και μόνη σου...
      όσο τα ακουμπάμε και βγάζουμε και το σκασμό...!!!
      φιλιά και από μένα κοριτσάκι...-:))

      Διαγραφή
  7. Είναι ανεκδιήγητοι οι άνθρωποι.
    Ό,τι θέλουνε σκαρφίζονται ,αρκεί να τα αρπάξουν από ζωντανούς και πεθαμένους.

    Ευτυχώς που η Φύση ( αλλά και Σύ Κυρά μου) έχει προβλέψει εναλλακτικές πρακτικές για να ξεφεύγει κανείς από την τρέλα τους...
    Καλή σου μέρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυγερή μου,
      όπως το είπες...ανεκδιήγητοι...!!!
      Σήμερα μόλις διάβασα δηλώσεις του Τόμσεν σε δημοσιογράφους ξένου ( μόνο ) Τύπου,όπου παραδεχόταν πως έκαναν λάθος στο σχέδιο " διάσωσης " της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας ...
      Τσάκισαν μισθούς,συντάξεις,κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα,αφήνοντας ανέπαφες συντεχνίες,ημετέρους και κουμπάρους...
      καλή εβδομάδα να έχεις φίλη μου...-:))

      Διαγραφή