τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Η Μαγειροσκουφίτσα προτείνει...

Δίνετε πάρτυ..??...πάρτε ιδέες...!!!
Κάνετε τραπέζι...??...μαγειρέψτε με φαντασία...!!!




 




                                                                      Τυροκαυτερή...
 ...με ουζάκι ή μη...μιά χαρά συνδιάζεται ή 
συμπληρώνει τα ορεκτικά μας...


ΥΛΙΚΑ

- 3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
- 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
- 1/4 φέτα
- 1/4 ανθότυρο
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
- λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις πιπεριές,τις οποίες προηγουμένως έχουμε πλύνει, ξεσπορίσει και σκουπίσει καλά...
Προσθέτουμε το μπούκοβο ανακατεύοντας ...
Στο μπλέντερ,μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μας και το χτυπάμε να γίνει ομοιόμορφο...
Προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο σε τρίμματα , το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία κρέμα αφράτη...
Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε ανάλογα πόσο απαλή ή καυτερή τη θέλουμε,γιαούρτι ή πιπέρι κόκκινο καυτερό...(...μη προσθέσετε άλλο μπούκοβο,δεν θα διαλυθεί στο μίγμα και τα σποράκια θα μας κάψουν...

τί άλλο..???...καλή όρεξη...



                                                                                                                                                                                   
                                                                      Σαλάτες  Χ  3


  

...η πιατέλα περιέχει τρεις σαλάτες...
Ρώσικη...Τυροκαυτερή και...Καβουροσαλάτα...
Η πρώτη είναι πασίγνωστη ... τη δεύτερη την έχω ήδη αναρτήσει..Σειρά της Καβουροσαλάτας τώρα που ταιριάζει και στο Σαρακοστιανό τραπέζι μας...

ΥΛΙΚΑ

- 1 κουτί καβουράκια κονσέρβας
- 4-5 καβουράκια φρέσκα
- 3-4 μεγάλες καβουρομάνες
- 1 μικρό άσπρο λάχανο,σφιχτό και τρυφερό
- 1 αγγουράκι
- 2 καρότα
- 1 αβγό σφιχτοβτασμένο
- 2 φλυτζάνια τσαγιού μαγιονέζα
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- χυμός λεμονιού
- μαιντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε αλατισμένο και ξιδωμένο νερό ( στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 φύλλο δάφνης - προσοχή...Κοιλάδας - και μερικά σπυριά πιπέρι ) τα φρέσκα καβουράκια και τις καβουρομάνες ( αν βάλατε κατεψυγμένες,ξεπαγώστε τις πρώτα )...

Κρατάμε ολόκληρα τα μικρά καβουράκια καθώς και τις μεγάλες δαγκάνες από τις καβουρομάνες,ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα ψαχνά τους και τα τοποθετούμε σε μπολ...
Προσθέτουμε τα ψαχνά της κονσέρβας των καβουριών,στραγγισμένα και ψιλοκομμένα,τα περιχύνουμε όλα με το χυμό λεμονιού,αλατοπιπερώνουμε,πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και αφήνουμε να μαρινάρονται...

Ψιλοκόβουμε το λάχανο,τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα,κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους το μισό αγγουράκι και τα προσθέτουμε όλα στο μπολ με τα ψαχνά των καβουριών...

Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα - αν τη θέλουμε από τα χεράκια μας - και την ανακατεύουμε με τη μουστάρδα...
Κρατάμε ιδιαιτέρως το 1/3 της μαγιονέζας,ρίχνουμε την υπόλοιπη στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά,αλλά απαλά...

Στρώνουμε στην επιφάνεια της σαλάτας τη μαγιονέζα που κρατήσαμε ιδιαιτέρως και γαρνίρουμε κατά την έμπνευση της στιγμής...

...καλή σας όρεξη... 





                                                                                 Κοτομπουτάκια Βιλερουά...
                                                                                          
                                                                                             
ΥΛΙΚΑ

- φρέσκα μπουτάκια κοτόπουλου
- αλάτι,πιπέρι
- βούτυρο

...για τη μπεσαμέλ...

- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 6 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2 ποτήρια του νερού γάλα
- αλάτι,μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

...για το πανάρισμα...

- 2 αβγά χτυπημένα
- τριμμένη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα μπουτάκια,τα αλατοπιπερώνουμε,τα σωτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι ( όχι να κοκκινίσουν πολύ )τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν...

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ :

Βάζουμε τη κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά να βράσει,τη κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει...
Βάζουμε άλλη κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο και μόλις λιώσει και ζεσταθεί,ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το αλεύρι,ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα...
Οταν ενωθούν και ζεσταθούν καλά - χωρίς να πάρει χρώμα το αλεύρι - ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το γάλα χλιαρό,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση...
Ρίχνουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο τριμμένο,εξακολουθώντας το ανακάτεμα,ώσπου να γίνουν όλα μία ενιαία και λεία κρέμα...
Κατεβάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα,ανακατεύουμε παλι καλά και αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει...

Παίρνουμε τα μπουτάκια ένα ένα από το άκρο του κόκαλου,τα βουτάμε στη μπεσαμέλ να σκεπαστεί κάθε μπουτάκι από παχιά στρώση σάλτσας,τις βάζουμε σε βουτυρωμένο μέρος και τις αφήνουμε μέχρι να κρυώσει και να πήξει η μπεσαμέλ...

Οταν κρυώσουν,τα πανάρουμε βουτώντας τα στα χτυπημένα αβγά και τη τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι,μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.



...καλή όρεξη...






        
                                                                               
    Χοιρομέρι  γλασέ

                                                                            
..

                                                 


 Cheesecake  με βύσσινο...

                                                                              ...στη κυριολεξία της στιγμής και της ...λιγούρας...

                                                                       
ΥΛΙΚΑ





                                                          ...και ένα κρασάκι για παρέα...




Γκλουβάιν...έτσι προφέρεται αυτό το γλυκό παραδοσιακά γιορτινό κρασάκι που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις Γερμανόφωνες χώρες και την Αλσατία,στη Γαλλία....
Παρασκευάζεται συνήθως από ζεστό κόκκινο κρασί και είναι καρυκευμένο με μπαστούνια κανέλας,λοβούς( καψουλίτσες )βανίλιας,γαρύφαλλα,εσπεριδοειδή και ζάχαρη...

Το γαλλικό του όνομα ,είναι vin chaud ( ζεστό κρασί )...

Η αρχική του παραγωγή,πιστώνεται στην υψηλή αριστοκρατία της Γερμανίας ,ενώ ο πρώτος παραγωγός θεωρείται ο κόμης Ιωάννης ο ΙV ,γύρω στο 1420....

Στη Ρουμανία ,ονομάζεται vin fiert (βρασμένο κρασί )και γίνεται με κόκκινο ή λευκό κρασί ,εμπλουτισμένο με κόκους πιπεριού...
Στη Μολδαβία,το συναντάμε ως izvar και γίνεται με κόκκινο κρασί,κόκους πιπεριού και μέλι, στην Ιταλία,κυρίως στο βόρειο τμήμα της,ως vin brule' ,ενώ στη Λετονία σαν karstvins ( ζεστό κρασί )....


Εγώ,το είδα σε εκπομπή του Σ.Παρλιάρου,το έφτιαξα ...σας το ανεβάζω και σας προτρέπω να το φτιάξετε....
...με μία συμβουλή...
..μη φτιάξετε μόνο ένα μπουκάλι...θα το σκυλομετανοιώσετε,όπως κι εγώ...


ΥΛΙΚΑ

- ½ Λεμόνι
- ½ Πορτοκάλι
- 1 Μανταρίνι
- 1 μπουκάλι Ξηρό κόκκινο κρασί (750 ml)
- 190 γρ. Ζάχαρη
- 1 ξυλάκι Κανέλα
- 2 Αστεροειδείς γλυκάνισους
- 2 Γαρύφαλλα
- 1 πρέζα Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 3-5 λεπτά...
Σουρώνουμε και σερβίρουμε το κρασί ζεστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου