τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Τη γλώσσα μου έδωσαν την Ελληνική...!!!!...( Updated )

Δυστυχώς,όπως με ενημέρωσε η φίλη Evie στα σχόλια,
το κείμενο αποτελεί ένα μήνυμα από τα χιλιάδες ψεύτικα που κυκοφορούν στο διαδίκτυο...
Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες  εδώ και 
Οσο και να θέλαμε να είναι αληθινό,
θα ήταν ανέντιμο να μην αποκαθιστούσα τα πράγματα,απλά κατεβάζοντας το κείμενο
και αποσιωπώντας τη πληροφορία οτι πρόκειται για ένα από τα χιλιάδες hoax μηνύματα που κυκλοφορούν κατά καιρούς...
Αφού ζητήσω συγνώμη για το μη έγκυρο της ανάρτησης,την αφήνω  ως έχει,με την ανωτέρω  παράθεση των  συνδέσμων για όποιον ενδιαφέρεται...


Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.

Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας..

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.

Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300..000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο
συνεχίζεται..

Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ'αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές .

Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο)
εννοείται με το αμ (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.

ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες..

Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =.....LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ......, κυκλο...., ΦΩΝΟ....., ΜΑΚΡΟ....., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ....., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ......, κλπ..

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σαν να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.
σημ. blogger:
το κείμενο εστάλει από φίλη στον   ΠΑΥΛΟ,με την άδεια του οποίου το αναδημοσιεύω...
Με την άδειά του επίσης,μπορεί και όποιος θέλει να το αναδημοσιεύσει στο μπλογκ του...
( και μετά να στείλει το λογαριασμό σε ΕΕ,ΗΠΑ και λοιπούς συγγενείς ,ζητώντας 0,01 του ευρώ για κάθε Ελληνική λέξη και όρο που χρησιμοποιούν...καθαρίσαμε με χρέη και βάζουμε και στην άκρη για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν,μέχρι να το πάρουν χαμπάρι οτι σωθήκαμε μόνοι μας και δεν έχουμε ανάγκη κανένα...)

17 σχόλια:

 1. Μπράβο!!! και εδώ εμάς μας έχουν φάει τα greeklish....Καλησπέρα!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Leviathan μου,
   όπως θα δεις,η πληροφορία είναι άκυρη δυστυχώς...
   σε αυτό όμως που θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου,είναι η άποψή σου για τα greeklish...
   είναι τραγικό να έχουμε μία γλώσσα τόσο πλούσια και να τη καταστρέφουμε οι ίδιοι...
   καλημέρες...-:))

   Διαγραφή
 2. Μακάρι όλο τέτοιες ειδήσεις να ακούγαμε!!!
  Πολύ μ ευχαρίστησες Σπιρτοκουτάκι μου!
  Καληνύχτα και πολλά φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαγδουλα μου,
   δυστυχώς...τη πατήσαμε...
   είναι από τις χιλιάδες μαιμού πληροφορίες που κυκλοφορούν...
   αυτό βεβαίως δεν αναιρεί ούτε μειώνει τη σημασία της Ελληνικής γλώσσας και τη χρήση της διεθνώς σε λέξεις και όρους...
   τα φιλιά μου...-:))

   Διαγραφή
 3. Πολύ μου άρεσε να διαβάζω την ανάρτηση σου!
  Πάντα το είπα εδώ στην Ισπανία και μου λένε ότι έχω το σύνδρομο της Στοκχόλμης...

  Φιλάκια πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βερονικούλα μου,
   εγώ να δεις χαρά που έκανα...αλλά μου κόπηκε...
   δεν μπορούσα όμως να μη το διορθώσω...
   Οσο για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης,να πεις σε αυτούς που σου το λένε,οτι οι όμηροι της Τράπεζας δέθηκαν συναισθηματικά με τους εγκληματίες που τους κρατούσαν...
   εσύ,με μιά χώρα που γνώρισες οικιοθελώς και αγάπησες...
   την αγάπη μου και τα φιλια μου Χ 4...-:))

   Διαγραφή
 4. Kατά τ'άλλα τους χρωστάμε μόνο και δε μας χρωστάνε ΤΙΠΟΤΑ......!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρινάκι μου,
   μας χρωστάνε πολλά...
   δεν το λέω ως εθνικιστική κορώνα,αλλά ως εθνικά υπερήφανη...-:))

   Διαγραφή
 5. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο Βιβή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βαγγελιώ μου,
   μακάρι να ήταν και αληθινό...
   μπορεί βέβαια να τη πάτησα τη πεπονόφλουδα και να αναιρώ το κείμενο,αυτό όμως δεν σημαίνει οτι παίρνω πίσω έστω και ένα γράμμα από τη τελευταία δική μου σημείωση...-:))

   Διαγραφή
 6. Φιλεναδίτσα μου, δυστυχώς αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Απάτη με Αλυσίδα επιστολής που κυκλοφορεί από το 2005. Για περισσότερες πληροφορίες http://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest, κι εδώ http://antichainletter.wordpress.com/2011/09/21/hellenic-quest/

  Καλή σου ημέρα και φιλάκια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευάκι μου,το είδα δυστυχώς και μετά το σχόλιό σου,εκτός από τις δικές σου παραπομπές,πήγα και σε άλλες σελίδες για να το διασταυρώσω...
   είναι έτσι όπως το λες και γι' αυτό έσπευσα να το διορθώσω...
   σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση,μπορεί να μας αρέσει αυτό που ακούμε,δεν σημαίνει όμως οτι πρέπει να ακούμε και οποιοδήποτε ψέμμα μας αρέσει...
   φιλιά πολλά κι από μένα φιλενάδα...-:))

   Διαγραφή
 7. Εγω δε μενω σε οσα μας κληροδοτησαν οι προγονοι και το μεγαλειο της ελληνικης γλωσσας,αλλα κοιταω το τωρα ...την καταντια και τον εκμαυλισμο της γλωσσας απο διαφορους που θεωρησαν οτι προαγουν τον πολιτισμο και την γραμμη που χαραζει σε θεμα παιδειας η πολιτεια.
  Το πως ενας δημιουργικος λαος εγινε λαος που σκεφτεται το χαηλικι και την φιγουρα του και την ανεση του χωρις να χρειαστει να κοπιασει ιδιαιτερα για ολα αυτα.

  Και κατι τετοιες δημοσιευσεις με θλιβουν περισσοτερο και με κανουν να λεω μηπως θα ηταν καλυτερα να ειχα γεννηθει σε μια αλλη χωρα και να θαυμαζω απο μακρυα το παλιο μεγαλειο της Ελλαδας ,παρα να ζω την συγχρονη καταντια της....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εβιλ μου,
   μείνε στη κληρονομιά - αλλοίμονο αν την αποποιηθούμε - και κράτησε αυτό από το οποίο μπορούμε να μάθουμε και να εμπνευστούμε...
   Η σημερινή κατάντια της γλώσσας και όχι μόνο,άρχισε από τη στιγμή που η Παιδεία υποβαθμίστηκε και ορίστηκε ως Εκπαίδευση,δύο έννοιες απολύτως διαφορετικές μεταξύ τους...
   ( και μιά που το κείμενο αποδείχτηκε τελικά hoax,μείνε στη χώρα μας και προσπάθησε για το μέλλον της,μαθαίνοντας από το παρελθόν της...άλλωστε σε χρειαζόμαστε εδώ...-:))

   Διαγραφή
 8. συμφωνώ με όλους σας χθες βράδυ αδαής κομψευόμενη κυρία απο 50 έως θανάτου υπέρμαχος των greekliss με έβγαλε εκτός εαυτού .....
  βρε μαγκούρα που μας χρειάζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. καλέ, γεννήσαμε;;;;;;;;;;;;;;;;;

  γιατί δε μου τηλεφωνήσατε; ήμουν στο νοσοκομείο, χειρουργήθηκε η κολλητή στο πόδι και όλοι ήμασταν εκεί για συμπαράσταση και παρέα!

  πάρε με τηλ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή