τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Le Grecs...

...διάρκεια βίντεο 1 λεπτό και 31"...
διάρκεια πειράματος 10 έτη...




 Ενα  βίντεο από το γαλλικό Canal+
και το σατυρικό ένθετο 
Les Guignols de l ' jnfo  
που τσακίζει κόκκαλα.
Αυτή τη φορά αναφέρεται στο πειραματόζωο 
ΕΛΛΗΝ,
ενώ ένας παρατηρητικός ακροατής θα ξεχωρίσει πολλές γνωστές φιγούρες,όπως ο Σαρκοζί,στο τέλος του βίντεο,
αλλά και τη φωνή του Σιλβέστερ Σταλόνε,
ως πανταχού παρών Ράμπο και σήμα κατατεθέν της εκπομπής...


δείτε το...



       ...και θα το σχολιάσουμε μαζί...

22 σχόλια:

  1. ΒΙΒΙΚΑ ΜΟΥ ,
    ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!
    ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ! ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΖΑΝΕ ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΑΛΛΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΞΕΣΣΟΥΑΡ! ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΑΛΛΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ;
    ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ; Ε ΟΧΙ!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ..ΟΧΙ ΓΑΛΛΙΚΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το βιντεο το βρισκω τουλαχιστον αηδιαστικο.
    υποτιθεται οτι οι γαλλοι ειναι ''φιλοι'' μας.
    πολλες χωρες εχουν παρομοια προβληματα δεν βλεπω να σατιριζουν αλλους.Γιατι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι από αυτές τις γυναίκες που εύκολα καταριούνται και κατηγορούν τους κακούς ξένους! Αυτοί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κοιτούν τα συμφένοντά τους! Δεν υπάρχουν φίλοι στην πολιτική...
    Στρώσαμε ένα ωραιότατο χαλί σε όλους για να μας βρίζουν, να μας κοροιδεύουν, να μας έχουν για τεμπέληδες, ανεπρόκοπους και καλοπερασάκηδες!!!
    Φταίμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και όχι φυσικά γιατί "τα φάγαμε όλοι μαζί"! Άλλος αδιαφόρησε, άλλος βουτήχτηκε βαθιά στο μέλι και ξέχασε να βγει, άλλος εγκατέλειψε την προσπάθεια και βολεύτηκε, άλλος ξέχασε τις αξίες του, άλλος...άλλλος....δεν τελειώνει ποτέ....
    Ας κοιτάξουμε πως θα φτιάξουμε το σπίτι μας και ας βουρλίζονται οι ξένοι!!! Μπορούμε;;; Ή θα τους αφήσουμε να μας πατήσουν γλύφοντας τα πόδια τους για λίγα ακόμα λεφτά;;;; Μέχρι πότε θα δίνουν;;; Και μετά τι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τραγικά αληθινό,κυνικό που αντικατροπτίζει όμως την πραγματικότητα που ζούμε και βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.
    Ενα πείραμα μελετημένο από καιρό και εμπνευσμένο απο ιθύνοντες νούς χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων,και κερδοσκόπων που ποντάρουν σε χρεοκοπίες κρατών.Σκοπός να δημιουργήσουν μια τεχνητή οικονομική κρίση ωστε να βρούν αιτία και αφορμή όχι για να σωθούν τράπεζες αλλά για να αυξήσουν τα κέρδη τους.
    Κι επειδή εθελοντές δεν υπήρξαν,βρήκαν τον πιό αδύναμο κρίκο την Ελλάδα για να εφαρμόσουν το πείραμα τους και αναλόγως του αποτελέσματος να το εφαρμόσουν και αλλού.
    Σε μας απομένει η άρνηση και η αντίδραση σε όσους επιδιώκουν την αύξηση κέρδων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων,σε βάρος της ευημερίας των λαών,και της εδαφικής και όχι μόνον ανεξαρτησίας κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η γλυκειά μου Βερόνικα,η Σπανιόλα φίλη μου,επειδή δεν μπορεί να αφήσει σχόλιο στο μπλογκ μου,μου το έστειλε με μέιλ παρακαλώντας με να το δημοσιεύσω:

    " Αγαπητή φίλη μου, στην ίδια υπόθεση είναι το ισπανικό λαό. Συγγνώμη να σου πω ότι το βιδεάκι δείχνει μία αλήθεια μεγαλύτερη από ένα ναό.

    Ο σύζυγός μου έχει πει τα ίδια.

    Ένα φιλί.

    Βερονικούλα "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχολιασμός επί του video.
    Αναπαράγωντας το συγκεκριμένο ή και άλλα ιδίου τύπου videos παίζουμε το παιχνίδι τους και δικαιολογούμε τα όσα μας σούρνουν. Το συγκεκριμένο video έχει μια βδομάδα που "΄παίζει" στο facebook, στα blogs και παντού. Θα πρότεινα να μην αυτοδιαφημίζουμε την κατά αυτούς κατρακύλα μας. Θα πρότεινα να ανεβάσουμε δικά μας videos που να λένε πόσο ωραίοι ως Έλληνες είμαστε. Ο Γιάννης που ασχολείται με το αντικείμενο μπορεί να ανεβάσει ένα αντιβίντεο με όλα τα ωραία που έχει να δείξει η Ελλάδα μας και ο πολιτισμός μας...φτιάξε Βιβή μου ένα event στο blog να τους κάνουμε να τρίβουν τα μάτια τους........!!!
    ΛΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Bιβή μου,η σκληρή προπαγάνδα,που μήνες καλά κρατεί-μας κατασυκοφαντούν,μα εξευτελίζουν με πρώτον απ΄όλους τον,ηλίθιο, ακατονόμαστο ανδρείκελο,που έχουμε για πρωθυπουργό(εύοντα).
    Είμαι εξοργισμένη,όπως κι ολόκληρος ο λαός μας,κι αυτοί δεν ξεκολλάνε μέχρι να ολοκληρώσουν την παράδοσή μας,την προδοσία τους.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι πραγματικά...Όχι για μας!Γιατί μπορεί να ακούγεται χαζό τούτη τη στιγμή αλλά εμείς θα την βρούμε την άκρη.Πάντα τελικά βρίσκαμε την άκρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...............
    Αυτά είναι θέματα που
    πρέπει να μας θλίβουν
    πραγματικά!!! :)
    Φιλιά πολλά

    Σπιρτοκουτάκι μου

    D.Angel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω την εντύπωση ότι το βίντεο στρέφεται εναντίον αυτών που μας χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωα για να περάσουν σε παγκόσμιο επίπεδο τελικά τα αντιλαϊκά μέτρα τους. Μάλλον τους δικούς τους προσπαθούν να αφυπνίσουν προβάλλοντας αυτό που επιχειρούν να κάνουν σε μας (δηλαδή τι επιχειρούν, μας το έχουν κάνει. Δεν είναι ψέμα ότι μας περικόπτουν τους μισθούς με παράλληλη εντατικοποίηση της εργασίας). Η απάντησή μας πρέπει να είναι ότι δεν είμαστε τα ζώα που αδιαμαρτύρητα ακολουθούν το "σκάσε και δούλευε με μισθό πείνας" ή ακόμη χειρότερα το "σκάσε και πείνα γιατί δουλειές δεν υπάρχουν".
    Πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε δυναμικές απαντήσεις. Όχι μόνο για μας. Κυρίως για τα παιδιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα Βιβή μου με τις υπέροχες αναρτήσεις σου!!! Σου έχω πεί ότι λατρεύω τις αναρτήσεις σου εεεεε; Προσωπικά έμαθα χθες από μια μαθήτριά μου για το συγκεκριμένο βίντεο και σήμερα το είδα στο μπλογκοσπιτάκι σου!!! Δυστυχώς, όσο κυνικό και τραγικά αηδιαστικό κι αν είναι... είναι αλήθεια. Έχουμε γίνει τα πειραματόζωα και οι αγαπητοί μας πολιτικοί όχι μόνον το επέτρεψαν αλλά και το υπέθαλψαν και συνεχίζουν ακόμα με την άχρηστη πολιτική λιτότητας που δήθεν επιβάλλουν για να μειώσουν το χρέος που αυξάνεται. Κάποιοι λένε ότι έπεσαν πολλά λεφτά στην πειραματική προσπάθεια αλλά το θέμα είναι...εμείς ως λαός που αντιδράσαμε στους Τούρκους, τους Γερμανούς, τη χούντα γιατί το ανεχόμαστε. Θαρρείς κι έχουμε υπνωτιστεί!!! Λυπάμαι πραγματικά και σε φιλώ Σμουάτσσσσ (όπως εσύ καλή μου Βιβή)!! Να είσαι καλά να κάνεις τέτοιες αναρτήσεις γιατί καλά τα μαγειρέματα αλλά για να τα έχουμε νομίζω ότι πρέπει να αντιδράσουμε όσο είναι καιρός!!! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολοι είμαστε εξοργισμένοι Βιβή μου, αλλά ευτυχώς βλέπω ότι ο κόσμος ξεκίνησε να αντιδρά και να ξεσηκώνεται όλο και πιο πολύ κάθε μέρα που περνάει.
    Η ξένη προπαγάνδα δεν είναι κάτι καινούριο για να μου κάνει εντύπωση, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε? Πως αντιδρούμε?? Μέχρι πότε θα τους αφήνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γενικά δεν αντιτίθεμαι στη σάτιρα όμως αυτό είναι ένα αισχρό και καθ' όλα άκομψο βίδεο.
    Κατά τα άλλα "Ελλάς-Γαλλία συμμαχία".
    Καλό βράδυ Βιβή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα, ανάμεσα στην οργή και στην κατάθλιψη βίαια και με οξύτητα. Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει κανείς να μπορεί να διακρίνει μέσα από τις θολούρες την Αλήθεια! Αυτό που είδαμε εν μέρει είναι αλήθεια, εν μέρει είναι προπαγάνδα, εν μέρει είναι δολιοφθορά, εν μέρει είναι Μίσος αλλά κυρίως είναι και το ..εντελώς αντίθετο απ αυτό που δείχνει. Μια εικόνα δείχνει κι άλλα εκτός απ αυτά που θέλησαν οι κατασκευαστές της. Και εξηγούμαι: Κοίμισαν τον Έλληνα; Μεγάλο τους το τρόπαιο για όσο το κατάφεραν. Δεν το περίμεναν ποτέ, καθώς τον φοβούνται τον Έλληνα. Όχι για τον όγκο της δύναμης αλλά για το σπέρμα του μυαλού του και για τη δυσανάλογη δύναμη που βγαζει υπό συνθήκες. Γνωστή η ρύση: "Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!" Όταν οι άλλοι μετρούν επι χάρτου τις πιθανότητες ο Έλληνας μπορεί να κάνει το θαύμα. Είναι η στόφα του αυτή, παρά την παρακμή. Το "γονίδιο" δεν χάνεται. Είναι αυτός ο Έλληνας που σ όλη την ιστορία του κόσμου έχει σπάσει τις πιθανότητες, έχει υπερβεί τα δεδομένα και έχει ηγηθεί ανοίγοντας δρόμους όταν όλοι αυτοί ήταν περίπου στις σπηλιές. Πως τόλμησε ν ανάψει τόσα φώτα; Πώς τόλμησε να υπερέχει στη διάνοια, στη φιλοσοφία, στις επιστήμες, την ίδια ώρα που όλοι αυτοί ήταν σειρές μετριοτήτων; Και καθώς εκτός από ικανότητες έχει και φοβερά ελαττώματα τον πιάσαμε στη φάκα.. Η ιστορία μοιάζει με το ποντίκι και τον ελέφαντα, μοιάζει με το Γολιάθ και το Δαβίδ. Ο μικρός και ο μεγάλος. Ο μικρός είμαστε πάντοτε εμείς. Ξέρουν καλά οτι αρκεί μια στιγμή για να μεταβληθεί ακαριαία αυτή η μαλθακότητα και η ύπνωση σε εκρηκτική δύναμη, που δεν είναι μετρήσιμη στις μηχανές τους. Ναι είμαστε άθλιοι οι μισοί γιατί τα φάγανε κι εμείς γιατί τους ψηφίσαμε-ε΄νθεν και ένθεν- και δεν επαναστατήσαμε απέναντι στη διαφθορά γύρω μας. Αλλά ξέρουν καλά οτι εμείς μια χούφτα έτσι όπως είμαστε ικανοί για το χειρότερο, είμαστε ικανοί και για το Καλύτερο! Αυτό περιμένω από μας!!! Μόλις ξυπνήσει εκείνος που σκάβει και σκάβει και σκάβει..θα αναγκαστεί να σκεφτεί και να σηκώσει την αξίνα προς άλλη κατεύθυνση..! Λέω..

    Τα φιλιά μου
    Σπουδαία ανάρτηση.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ με την Vita, εγώ βλέπω την δικιά μας πραγματικότητα η οποία σιγά σιγά θα απλωθεί παντού....
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνφωνώ απόλυτα με την Λίλα... και με όλες τις φίλες.. Βιβή μου είμαστε οι καλύτεροι όταν το θέλουμε κι αν ενωθούμε σαν λαός θα κάνουμε τα καλήτερα..μπορούμε να τούς απαντήσουμε με τα ίδια τους τα όπλα...μπορούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το "πειραματόζωό" τους έχει όνομα! Και μάλιστα το όνομα είναι γραμμένο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    Με κεφαλαία γράφουμε πάντα ότι φοβόμαστε, ότι πιστεύουμε, ότι σεβόμαστε και ότι τελικά αλλάζει τον ρου της ΙΣΤΟΡΙΑΣ!
    Ο ΕΛΛΗΝ έχει αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά και αυτά προσπαθούν να περιγελάσουν και να ελέξουν.
    Έρχεται 28η Οκτωβρίου, πέρα απο τους τετριμένους πανυγηρικούς αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε λίγη ιστορία στα παιδιά σας. Πραγματική ιστορία! Υπάρχουν πολλά βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουνε σε αυτό.
    Τις καλημέρες μου. Μόνον "κωμικό" μου φάνηκε το video.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τυχερός ο συνάνθρωπος μας!
    Επιτέλους βρήκε δουλειά!
    Αδέλφια!Τα αγαθά κόποις κτώνται!
    Η δουλειά δεν είναι ντροπή,είναι....μαλακία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΒΙΒΗ ΜΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ;...
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολλά τα βίντεο,οι φωτογραφίες,τα δημοσιεύματα...
    Δύο χρόνια σχεδόν τώρα,τα χαστούκια πέφτουν βροχή...
    αγανακτούμε,οργιζόμαστε,θλιβόμαστε...
    και στιγμές όπως αυτή...μπερδευόμαστε...
    Σοκαριστικό το βίντεο μέσα στην απλότητά του,αλλά κυρίως μέσα στην αλήθεια του...

    ανάγνωση πρώτη:
    πάλι μας λοιδωρούν,μας χλευάζουν,διακομωδούν τη τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε σαν χώρα...σαν λαός...σαν άνθρωποι

    ανάγνωση δεύτερη:
    φόβος...
    δικός τους,γι αυτό που βλέπουν να έρχεται,για τη μοίρα που την αναγνωρίζουν σαν κοινή...

    ανάγνωση τρίτη:
    Ελληνα,κάνε άλλη μιά φορά την ανατροπή...

    Θα αγνοήσω τη πρώτη,θα κατανοήσω τη δεύτερη και θα ελπίσω για τη τρίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή