τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

tete a' tete με μιά...κατσαρόλα,το Γαριδογιούβετσο του καπετάνιου και μιά πίτα...!!!




Το Cook Shop
- ναι,αυτό το μαγαζί που είναι η χαρά της νοικοκυράς
και των gadgets για τα πάντα γύρω από τη κουζίνα,
προσωπικά βάλτε με εκεί μέσα και τύφλα να έχει ο Dior -
και η γλυκειά μας η Βίκυ με το
Greek Food Blogs της
είχαν την ιδέα να προσφέρουν ένα ταξιδάκι
στην κατακόκκινη Γαλλίδα...
Αναψυχής δεν θα το έλεγα,αφού θα έπρεπε να της τσουρουφλιστεί
ο πάτος γι' αυτό...


Την πήρα προσεκτικά από τα χερούλια της
- η αλήθεια είναι πως είχε πάρει και μερικά κιλάκια -
και την έστησα στη κουζίνα μου μέχρι να αποφασίσω τί θα κάνω μαζί της ...

" Bonjour madame "....
ακούστηκε ξαφνικά,

" τί θα μπορούσα να κάνω για σας σήμερα..??? "
Την κοίταξα που με κοίταζε περιμένοντας ευγενικά...

" Δεν με κόβεις εμένα μαμαζελίτσα με τέτοια ",σκέφτηκα...
" Εμαθα οτι το παίζεις σκληρή και πετάς το καπάκι σο
υ για προκλήσεις,όπως ο Ντ' Αρντανιάν τη σκούφια του..."
" bien, ma chère, nous allons voir ce poisson que vous pêchez "
της είπα...
( σε απλά Ελληνικά,για να δούμε χρυσό μου τί ψάρια πιάνεις...)

" Δεν πιάνω ψάρια madame,αν θέλετε όμως μπορώ να σας τα μαγειρέψω "
μου απαντά σε άπταιστα Ελληνικά...


Εντάξει λοιπόν ma chere,οι δυό μας στη κουζίνα...
En garde...( φυλάξου ),
της τσίριξα κραδαίνοντας την κουτάλα
εν είδει ξίφους.


Ορμάω στο ψυγείο,ώρα 7 το απόγευμα,πού να βρω ψάρια...???
Σκαλίζω τον καταψύκτη,ψάρια δεν βρήκα,γαρίδες όμως βρήκα...
( καθ' ότι εγώ ψαρικό θέλω,τώρα το θέλω...)

ΓΑΡΙΔΟΓΙΟΥΒΕΤΣΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

μαγειρεύουμε σήμερα ma chere και θα χρειαστούμε...

ΥΛΙΚΑ

- γαρίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκ
α
- μία πιπεριά Φλωρίνης
- 2 φρέκιες ντομάτες τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη
- λίγη ζάχαρη
- μαιντανό
- 1 ποτηράκι του κρασιού μπράντυ
- κριθαράκι μέτριο
- αλάτι

- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πάπρικα
- λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ( by the κόκκινη )


Στο λάδι,μαραίνουμε ελαφρά τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν και τη πιπεριά...
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σβύνουμε με το μπράντυ...
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ,προσθέτουμε τις ντομάτες,τη ζάχαρη,αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη πάπρικα...
Αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να μας σπάσει η μύτη από τη μυρωδιά...
Συμπληρώνουμε με νερό,
περίπου κάτι λιγότερο από τη μέση της κατσαρόλας,
χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση
ρίχνουμε το κριθαράκι...
Αφήνουμε για 4 - 5 λεπτά,κατεβάζουμε από τη φωτιά,
σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα

και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά ...
Σερβίρουμε γαρνίροντας με γαρίδες
και πασπαλίζοντας με μαιντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

So far...so good...
Μέχρι εδώ η Φραντζέζα πήρε άριστα...
Το γαριδογιούβετσο έγινε του ονείρου,ρωτήστε και τη κολώνα του σπιτιού μου
που με τα ψαρικά έχει πάρει διαζύγιο και απειλεί να κάνει το ίδιο με μένα αν δεν υπάρχει στο τραπέζι και κάτι διαφορετικό,όταν μαγειρεύω θαλασσινά...
Αυτή τη φορά,στέναξαν οι γαρίδες...
Μέχρι δεύτερη μερίδα μου ζήτησε και πολύ μου κακοφάνηκε γιατί η ποσότητα που είχα φτιάξει ήταν λίγη...


Επαπειλούμενη βεβαίως από την κολώνα
για το κάτι τις επιπλέον των θαλασσινών και προκειμένου να σώσω τον οίκο μου
- και τις γαρίδες μου εκ δευτέρας σκέψεως -
αλλά και για να δυσκολέψω περισσότερο τη Γαλλιδούλα μας
( όπως βλέπετε οι σχέσεις μας εξομαλύνθηκαν τα μάλα με το γαριδογιούβετσο ),
αποφάσισα να ψήσω στο φούρνο...
Οχι τη κολώνα,τη κόκκινη μαζί με τα υλικά για

ΚΟΣΜΙΡΙ

( έτσι λέγεται αυτή η Ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς...φ
ύλλο )

ΥΛΙΚΑ

- 375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 4 αβγά
- 1/2 κιλό φέτα
- 1/2 κούπα λάδι
- αλάτι
- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ( ομοίως by the κόκκινη στο φούρνο )


Τρίβουμε τη φέτα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ...
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα,ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε
με το τυρί...
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά...
Εσείς που δεν θα έχετε μάλλον τη κόκκινη στη κουζίνα σας,
λαδώστε ένα ταψί,πασπαλίψτε το με λίγο αλεύρι
και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς
για μία ώρα περίπου...
Εγώ που την είχα,την εμπιστεύτηκα,
δεν τη λάδωσα και το αποτέλεσμα ήταν αυτό το μυρωδάτο
χρυσό αριστούργημα που βλέπετε...

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αν εξαιρέσει κανείς το ερώτημα,
κατά πόσον κάποιος πρέπει να έχει σώας τας φρένας για να πιάνει ψιλικουβέντα
και να τσακώνεται με μιά κατσαρόλα,
σας διαβεβαιώ πως η Φραντσέζα μας πέρασε όλα τα δύσκολα τεστ επιτυχώς...
Μαγείρεψε καταπληκτικά,
έψησε απίθανα και το κυριότερο επέζησε μιας μονομαχίας,
σηκώνοντας το γάντι που της πέταξα,
αποφεύγοντας τη τελευταία στιγμή και τη κουτάλα.

Τη συνταγή για το γαριδογιούβετσο,κρατήστε τη στα υπ ' όψιν
για τη Σαρακοστή,
άλλωστε γι 'αυτό καθυστέρησα να την ανεβάσω και ντροπή μου
( Βικούλα μου το σωσα...??? ),
κοιτάξτε όμως πάλι εδώ και εδώ
για τα δώρα,τις συμμετοχές και τους όρους του Αποκριάτικου διαγωνισμού μας...

Κι αν έχετε διάθεση,
θα σας πω σe επόμενη ανάρτηση για μία creme brulee
που έγινε με το απίστευτο σετ
που αγόρασα από το cook shop...
( μη χάσω και την ευκαιρία ).
Φλόγιστρο,βιβλίο συνταγών και πυρίμαχα μπωλάκια ειδικά για το εκλεπτυσμένο
αυτό γλυκάκι...

Καλή εβδομάδα είπα...???
-:))










53 σχόλια:

  1. Έκανα βλακεία και κατέβηκα νωρίς ε;;;; Δεν πειράζει γιατί το λεωφορείο σταμάτησε για να με πάρει....
    Αυτές τις κουβεντούλες με την Γαλλίδα να τις προσέξεις.
    οι γαριδούλες θα περιμένουν μια βδομάδα καθως αποφασίσαμε φέτος να νηστέψουμε..... θα δείξει!!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ κοριτσάκι μου,το είδα...γι αυτό σε ρώτησα αν είσαι σίγουρη για τη γέφυρα...θυμόμουν πως υπήρχε απ' ευθειας επαφή με τον σταθμό...καλύτερα να προχωρούσαμε λίγο και αν κάναμε λάθος να γυρίζαμε...
    τέλος καλό..όλα καλά όμως...χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά...είσαι γλυκύτατο παιδί...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νόστιμο φαίνεται το γιουβετσάκι! Με τις πίτες δεν τα χω καλά! :) Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιάαααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιβή για άλλη μια φορά να σου πω είσαι απίστευτη!
    χωρίς ή με Γαλλικά και με ή χωρίς Φραντζέζα.
    Τι να το κάνω το γαριδοπίλαφο όταν διασκέδασα τόσο με την διασικασία!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη μην προσβληθεί, γαριδογιούβετσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Του απαίχτου το γαριδογιούβετσο και αφού άρεσε και του φίλου μου μάλλον πέρασε όλα τα τεστ!!!!
    Μήπως το θεματάκι με την κατσαρολοπάρλα να το κοιτάξεις λιγουλάκι?? χααχαχα!!!!
    Καλή εβδομάδα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάλι που χόρτασα με την πικάντικη κουβεντούλα σου και ξέχασα να δοκιμάσω το γαριδογιούβετσο? Μέχρι να καταλάβω έγινε άφαντο από τον καλό σου!!!Φαίνεται νοστιμότατο!!!!Καλή εβδομάδα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σου βρε Βιβού με τα ωραία!!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρόσεχε.....αυτού του είδους οι ψιλοκουβεντούλες καμιά φορά έχουν άλλα αποτελέσματα.....τέλος πάντων στάθηκες τυχερή και το αποτέλεσμα απ΄ότι βλέπω (γιατί για να γευθώ κομμάτι δύσκολο) είναι καταπληκτικό!!! Πρόσεχε την επόμενη φορά.....μη σου την έχει στημένη η Φρανσέζα!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίστευτος ο διάλογος!!!
    Αλλά και πίατ Βιβή μου στην κατσαρόλα;;
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tην Γαλλίδα δεν την θέλω γιατί δεν βγαίνει σε μωβάκι! Γιουβετσάκι λατρεύω, την πίτα, αλευρόπιτα την έλεγε η γιαγιά στα Γιάννενα, κουσμερί η βάβω στην Άρτα και κασιόπιτα στο Μονοδένδρι όταν είχαμε πάει διακοπές, όπως και να την λένε όμως την τρώω με χίλια!!!
    Σου είπα πόσα κουνουπίδια έχω στον κήπο μου που δεν ξέρω τι να τα κάνω????χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ΣΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου,
    καλή εβδομάδα και καλό μήνα και σε σένα...σ' ευχαριστώ για το πέρασμα και τις ευχές...
    ( και μου θύμησες και το Μάρτη με τις κλωστούλες που μου έβαζε η γιαγιά...-:))


    @ D.Angel αγγελούδι μου,
    μόνο γαριδογιούβετσο λοιπόν για σένα...
    ( και να ήθελες πίτα τη τσάκισε ο φίλος σου )
    φιλιά,καλή εβδομάδααααα...-:))


    @ ΧΑΡΟΥΛΙΤΑ μου,
    ορθά διόρθωσες...ξέρεις πώς είναι οι Γάλλοι με τους τύπους...λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απόλαυση εισαι βιβίκα μου!!!Χαίρομαι κάθε φορά που σε διαβάζω, ,και το περίεργο ειναι οτι, οτι λές το κάνω εικόνα ,σε φαντάζομαι και ...συγνώμη,,βάζω τα γέλια !!!!
    Η Γαλλίδα πρέπει να ειναι καλή τελικά, μάλλον θα βρεί την θέση της στην κουζίνα μου,και βέβαια κρατάω την συνταγή για το γιουβέτσι,φαίνεται υπέροχο!!!!
    Καλά μαγειρέματα με την Γαλλίδα σου!!!(κοίτα μην σου πάρει τον αέρα)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ ΕΦΟΥΛΙΝΑ μου,
    το σκληρότερο τεστ πέρασε η Γαλλίς,
    αφού έφαγε διπλή μερίδα η κολώνα...
    ( και άφησε εμένα παγοκολώνα που μου έφαγε τις γαρίδες μου...)
    ναι...θα το κοιτάξω...κι εγώ το σκέφτομαι...pp


    @ αχ ΧΡΥΣΑΝΘΗ μου...εδώ πρέπει να είσαι γρήγορη και αποτελεσματική...
    έτσι και του αρέσει κάτι,δεν τον προλαβαίνω με τίποτα...μοτεράκι βάζει...λολ


    @ Φιλάκια και σε σένα ΑστεροΜαράκι μου...
    και καλή σου εβδομάδα...
    ( πού είναι το αποκριάτικό σου..ε...??? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραια, τωρα βλεπω μιλας και γαλλικα με την κατσαρολα. Τι να πω, εσυ παιδι μου εχεις προχωρησει πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ΜΠΕΤΤΥ μου,
    θα το κοιτάξω,το υποσχέθηκα και στην Εφη...λολ
    καλή εβδομάδα να έχεις κι εσύ...-:))


    @ ΞΑΝΘΟΥΛΑ μου,
    όσο φαίνεται περίεργο σε σένα,άλλο τόσο και σε μένα...είπα να τη φέρω στα όριά της...κι όμως τα κατάφερε...


    @ ΛΟΥΛΟΥ μου,
    δεν ήξερα όλες αυτές τις ονομασίες...
    ήξερα για άλλες πίτες που τις φτιάχνουν χωρίς φύλλο...
    είδα τη συνταγή πριν χρόνια στον ψηφιακό τσελεμεντέ κι επειδή ήταν του πατ κιουτ τη κράτησα...
    ( όπως θα κρατήσεις κι εσύ τα ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ...δεν ξέρω τί θα κάνεις...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ΡΙΡΙκα μου,αυτό δεν είναι το ζητούμενο..???
    να κάνουμε το λόγο εικόνα και την εικόνα συναίσθημα και συμμετοχή...???
    ( πού να με δεις κι από κοντά...λολ )


    @ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μου,
    έχω ξεφύγει λέμε...
    (μα εντελώς...)...λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βιβή μου,χορτάσαμε,διασκεδάσαμε και μόνο από τη σπαρταριστή περιγραφή σου!
    Για το γουβετσάκι μοιάζω στην κολόνα του σπιτιού σου,αλλά από την πιτούλα ευχαρίστως να πάρω κομματάκι.
    Πήρες το σετάκι με το φλόγιστρο;Το λιγουρεύτηκα από τα περιοδικά,αλλά τι να το κάνω,μήπως θα έφτιαχνα χιχι...δεν είμαι, παιδί μου,νοικοκυρά.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ eleni μου,
    ναι το πήρα...δεν μπόρεσα να αντισταθώ,το είχαν και σε προσφορά...καταλαβαίνεις...
    είμαι και επιρρεπής στα γκατζετάκια της κουζίνας...έδεσε το γλυκό...λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπέροχο φαγητάκι!Γιατί να φτιάχνουμε γιουβέτσι μόνο με μοσχαράκι?Και η τυρόπιτα σούπερ!!!Γιατί ναι,μερικές φορές βαριέμαι να ανοίγω φύλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. γαριδογιούβετσο?
    δεν έχω κάνει ποτε..
    μήπως να δοκιμάσω??

    καλημέρα!! καλή εβδομάδα να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δεν σε πιστεύω !!!!!! της αλλαξες τα φώτα της Γαλλιδούλας, θα ακούει Βιβή και θα αλλάζει δρόμο !!! χιχιιχιχ!!

    υπέροχα αυτά που έφτιαξες !!!


    για την σημερινή συμμετοχή μας στον διαγωνισμό σου θα πρέπει να την αναφέρουμε κάπου ???

    σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Λένια μου,
    ναι...μερικές φορές βαριέμαι κι εγώ να ανοίγω...
    για τέτοιες δύσκολες ώρες τη κράτησα τη συνταγή...λολ


    @ Κατερινάκι μου,
    καλή εβδομάδα και σε σένα...
    κάνε τη,είναι και εύκολη και γρήγορη και νόστιμη...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ ΒΟΥ μου...
    άφτο....σε πρόκαμα...σας κρέμασα ήδη...λολ
    ( μα στο γαριδογιούβετσο το Σαρακοστιανό δηλώνεις συμμετοχή για αποκριάτικο τραπέζι...????...ppppppp )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δεν μπορώ να σας καταλάβω εσας τους μαφιοζους, σε ποσα αρθρα πρέπει πια να αναρτήσουμε την συμμετοχή μας !!!!!!!!πππςςςςςςςςςςςςςς
    χαχαχα!!!

    σε φιλώ πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. όπου και να την αναρτήσετε ΒΟΥβούκα μου,εμείς σας βρίσκουμε...
    φιλιά πολλά πολλά και καλή εβδομάδα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό είναι που λένε : κορίτσι από σπίτι!
    Με τα γαλλικά του, την μαγειρική του, την νοικοκυροσύνη του! Και την ασορτί κατσαρολίτσα του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΗΝΕΛΟΠΗ μου,
    ξέχασες το πιάνο...ξέρεις τί κλωτσιές έφαγα μέχρι να μάθω...??λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΜΙΣΩ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΜΟΥ
    ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. idiadromi,
    έτσι είναι οι μεγάλοι έρωτες...
    ξεκινούν με μίσος και καταλήγουν στη λατρεία...λολ
    δέξου τη πρόκληση - με τιμά που σε προκαλώ και μ' αρέσειιιιι - χαλάρωσε και απόλαυσέ το...
    πού ξέρεις,μπορεί να ανθίσει ένας νέος μεγάλος έρωτας...
    ( που ως γνωστόν περνά από το στομάχι )
    να είσαι καλά και εσύ και σε ευχαριστώ για τη παρουσία σου...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σας έχω πει πόσο λατρεύω τη δημιουργικότητα των food bloggers???? σ'αυτόν το διαγωνισμό της κατσαρόλας περιμένω να δω τι συνταγή θα διαλέξει η κάθε μια από μας και πώς θα τοποθετηθεί, με τι ύφος θα γράψει. Βιβή μου το εισαγωγικό σου κείμενο είναι ένα χρονογράφημα! Γλαφυρό, εύθυμο, ζωντανό! η αλήθεια είναι πάντως πως αυτή η γαλλίδα έχει στιβαρή προσωπικότητα και την αναζητάς όταν την χάσεις. Μου λείπει! Τέλειο το γιουβετσάκι και η πίτα σου! Δύο συμμετοχές είναι αυτές;;; δύο σε ένα άρθρο; μετράει σαν μιάμιση συμμετοχή!
    Πολλά φιλιά :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΒΙΚΥ μου γλυκειά,
    χάρηκα που σου άρεσε...σου είπα οτι ήθελα να τη περιποιηθώ,όχι να τη ξεπετάξω...λολ
    Ουτε καν μου πέρασε από το μυαλό για τις συμμετοχές...
    έπαιξα,διασκέδασα,το ευχαριστήθηκα και ελπίζω να το έβγαλα...
    Η συμμετοχή ασφαλώς λογίζεται σαν ΜΙΑ,δεν θα τη πληρώσουν οι άλλοι που η κολώνα του σπιτιού μου απειλούσε να με χωρίσει αν δεν του έκανα και συμπλήρωμα...
    ( αρκετά τη πλήρωσε η κατσαρόλα με τις μονομαχίες μας ).
    πολλά πολλά φιλιά κι από μένα,καλό μήνα για αύριο και...περιμένουμε το επόμενο από αυτά τα ωραία που διοργανώνεις...-:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βιβή μου,έφτιαξα δυο ζωγραφιές αποκριάτικες,αλλά πώς να πάρω μέρος τα τεχνικά με δυσκολεύουν-βοήθειαααα...
    Δεν είναι κατασκευή,απλά ζωγραφική,πες μου αν μπορώ.
    Καλό βράδυ-φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πω!! πω!! πω!! τέλεια τα φαγητά της κόκκινης.
    Όταν την είχα ξετραλλάθηκα και μαγείρευα συνέχεια.
    Τώρα αποτρελλάθηκα τελείως με την πίτα, απίθανη έγινε!! αλλά και οι γαρίδες με την μανέστρα αγαπημένες.
    Καλό μήνα καλές απόκριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ eleni μου,
    το έβαλα ήδη...σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή...
    σερπαντίνες και κορδέλες μπορεί να μην έχουν οι πανέμορφες παπαρούνες σου,αλλά φύτρωσαν μέσα στις απόκριες και μας χάρισαν χρώμα και άνοιξη...-:))


    @ ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ,
    καλώσόρισες στα μέρη μας...-:))
    Πραγματικά είναι εξαιρετική και αν δεν είχα ήδη τσουκάλι που μαγειρεύει σιγά σιγά και μπαίνει και στο μάτι και στο φούρνο,θα την είχα αγοράσει..
    Καλό μήνα και σε σένα...-:))
    ( έψαξα να βρω το μπλοκγ σου για να ανταποδώσω την επίσκεψη,αλλά ο blogger δεν με βοηθάει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Την ίδια άποψη έχω για το cook shop και το φαγάκι σου τέλειο!
    Χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά το Σάββατο και ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τα ξαναπούμε:)
    Στο διαγωνισμό ένα από αυτά που έχω φτιάξει (για την ακρίβεια η Χαρά) θα ήταν καλό, αλλά το βάλαμε νωρίς και χάσαμε την ευκαιρία, μπου χου χου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλάα..σήμερα που ο 'άνδρας μου έκανε φαγητό που δεν..ξετρελλαίνομαι εσείς βάζετε συνταγές υπέροχες!!!εγώ ..χοιρινό με λάχανο...πεινάω ..τι να κα΄νω ..θα το φάω η έρμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δε μ' αρέσουν οι γαρίδες αλλά η απολαυστική περιγραφή σου! Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ mia maria μου,
    δεν έχει σημασία αν το έχεις ήδη αναρτήσει...αν είναι αποκριάτικο,στείλε μου το λινκ να το αναρτήσω...
    μη μου κλαίς...τσώπα...τσώπα...-:))


    @ Αχτιδούλα μου,
    τί κρίμα να μην είμαστε κοντά να σου φέρω γιουβετσάκι...-:(


    @ lourdaki μου,
    να είσαι καλά γλυκειά μου...
    καλό μήνα και σε σένα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ ΑΝΕΡΑΙΔΑ μου,
    σ 'ευχαριστώ πολύ πολύ...να είσαι καλά...
    καλό μήνα να έχεις επίσης...-:))


    @ ΣΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου,
    καλό,ευωδιαστό και χαμογελαστό μήνα και σε σένα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΜΑΡΙΒΙΛΗ μου,
    να είσαι καλά...καλό μήνα και σε σένα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλό μήνα Βιβή...Τι ωραία πράγματα βλέπουν τα ματάκια μου?Φύλαξε και για μένα ένα κομμάτι από την τυρόπιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πως τα κατάφερες και έπιασες ψιλή κουβεντούλα με την κατσαρόλα σου;
    Το έχω προσπαθήσει άπειρες φορές με το τηγάνι,αλλά δεν τα βρίσκουμε και μου γυρίζει την πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ ΥΠΕΡΟΧΕ ΚΟΣΜΕ μου,
    μην την είδατε ,μη την απαντήσατε τη πιτούλα με το σκασμένο που έχω στο σπίτι...αλλά τη ξαναφτιάχνω ευχαρίστως τόσο εύκολη που είναι...
    καλό μήνα και καλή Αποκριά και σε σένα...-:))


    @ xristin μου,
    δε λες δόξα τω Θεώ που δεν σου σκάει στο κεφάλι...???
    ξέρεις τί παλιοπράματα είναι αυτά τα τετζερέδια...???
    από μικρά πρέπει να τα πατάς κάτω και να τους παίρνεις τον αέρα...
    φιλιά σου,Καλή Αποκριά...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτο το πρωτο πιατο φαγαμε σημερα, αν και δεν ειχα κριθαράκι και εβαλα ρυζι... πολυ νοστιμο, φιλεναδα! Η φετουλα σε πιτα το κανω με φιλο, ναι, ναι ανοιγω φιλο (οταν θελει ανοιγει,,,) χεχε.

    Φιλια, ποτε θα ψιφισουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ mia maria μου,
    το έβαλα ήδη...ευχαριστώ για τη συμμετοχή...-:))


    @ Βερονικούλα μου,
    η πιτούλα αυτή είναι για δύσκολες ώρες...όταν βιαζόμαστε...λολ
    Θα αρχίσουμε να ψηφίζουμε από την Κυριακή το βράδυ,όταν θα κλείσουν όλες οι συμμετοχές,μετά τις 18.30 μμ
    φιλιά και αγκαλίτσες...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γεια σου Βιβή μου! Έχω πεθάνει στα γέλια με τον διάλογο! Οι συνταγές σου απίθανες! Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι το κέφι σου! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλορίζικη η κόκκινη !!!!
    Απ ότι είδα θαύματα κάνατε !!! ( εσύ και η Γαλλίδα) :)
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ magda μου,
    κύλισε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι...λολ
    φιλιά πολλά και σε σένα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ Αγγελική μου,
    εδώ γελάω τις καθημερινές...οι Απόκριες θα μου ξεφύγουν...λολ
    φιλάκια κοριτσάκι και περιμένω τη φωτό...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή