τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

τι κρύβεται πίσω από τη χθεσινή δήλωση του ΔΝΤ..


ΔΝΤ: το Ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται αντοχή


"Οι κίνδυνοι για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας είναι μεγάλοι και η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη να επιμείνει στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να εξασφαλίσει τη διάθεση των χορηγήσεων ", ανέφερε αργά χθες το βράδυ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Οι ανάγκες προσαρμογής δεν έχουν προηγούμενο και θα χρειαστούν χρόνο, συνεπώς μπορεί να κουράσουν», ανέφερε η έκθεση του ΔΝΤ για το δάνειο. «Η όποια απρόβλεπτη οδυνηρή εξέλιξη αναταραχή θα μπορούσε να επιβαρύνει την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα παρά το γεγονός ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα θα βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Η Ελλάδα πρέπει να δείξει επιμονή για να διασφαλίσει τη συνέχιση της διεθνούς στήριξης», πρόσθεσε το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, παρά το γεγονός ότι το χρέος της Ελλάδας αναμένεται να διογκωθεί στο 150% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από το 115% το 2009, πριν μειωθεί το 2014, η αύξηση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Ωστόσο το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι «ο σημαντικός βαθμός αβεβαιότητας που περιβάλλει την προσπάθεια μείωσης του χρέους, καθιστά πολύ δύσκολο να ειπωθεί κατηγορηματικά ότι η προοπτική αυτή συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες».( πηγή: capital.gr )

...που σημαίνει... ( πηγή: η υπογράφουσα Β.Μ. )

1)...οτι και οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως η συνταγή στραγγαλισμού δεν επαρκεί για να επανέλθει η Ελλάδα σε ισσοροποιημένη τροχιά ανάπτυξης και εξυγίανσης ( αυτό θα αποτελέσει προιόν ΚΑΙ διεθνών εξελίξεων ΚΑΙ πραγματική θέληση από πλευράς ετέρων)

2)...οτι στη φαρέτρα υπάρχουν ακόμη δηλητηριώδη βέλη έτοιμα να εκτοξευτούν

3)...οτι η τριετία που επαγγέλονται πολλαπλασιάζεται Χ άγνωστον

4)...οτι γνωρίζουν πολύ καλά τις αντιδράσεις που θα προκύψουν όταν τα αποτελέσματα της ύφεσης θα πλήξουν την κοινωνία στην πραγματική τους διάσταση ( ακόμη συζητάμε
ακαδημαικά θα έλεγα για τις επιπτώσεις,βασιζόμενοι στο μέχρι τώρα επίπεδο ζωής μας ,ενώ είναι γνωστό πως αυτά επέρχονται μετά από 3 έως 6 μήνες μετά την εφαρμογή )

5)...οτι κάνουν λόγο μόνο για τις δικές μας υποχρεώσεις έναντι του πακέτου στήρηξης -βλέπε
δάνειο με άκρως για τους ετέρους συμφέρον επιτόκιο - και κουβέντα για εύλογες "απαιτήσεις" από τη πλευρά μας, -αφού ναι μεν τόσα χρόνια τρώγαμε τις σάρκες μας διαλύοντας δημοσιο-
νομικά και ηθικά τη χώρα,αλλά λαμβανομένων υπ'οψιν των συγκυριών δε, που οδήγησαν στη κρίση,το αργό ξύπνημα της Ευρώπης και τον κίνδυνο για τη συνοχή της -.

Δεν άκουσα λέξη από τους ετέρους οτι θα αυξήσουν την εσωτερική τους κατανάλωση σε προιόντα ευρωπαικής παραγωγής ( τουρισμό,γεωργικά,ένδυση κ.α ),αντισταθμίζοντας τη μέχρι τώρα σφιχτή εισαγωγική πολιτική τους...
...ή οτι θα επιβληθεί ειδικός φόρος πανευρωπαικά επί του τζίρου των πολυεθνικών που στην Ελλάδα βρήκαν το φορολογικό τους παράδεισο,στερώντας έτσι τη ντόπια δυνατότητα για επέκταση των επιχειρήσεών τους στις διεθνείς αγορές,λόγω ελλειμμάτων...
...ή οτι μελετούν έστω,πληθωριστική υποτίμηση του € ,προχωρώντας σε μισθολογικές αυξήσεις των χωρών μελών με πλεονάσματα,έτσι ώστε να γίνονται πιό ήπια τα χρέη των ελλειμματικών ( πρακτική της Γερμανίας ,που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση,έτσι ώστε τα πλεονάσματα του Βορρά,να αποτελούν τα ελλειμματα του Νότου...
...ή οτι θα εγγυηθούν για τα σύνορα της Ευρώπης,απαλάσσοντάς μας από τα απίστευτα κονδύλια για εξοπλισμούς ( και πως θα μπορούσαν άλλωστε όταν αποτελούμε τους καλύτερους πελάτες τους,αυξάνοντας και με αυτό τον τρόπο τα ελλείμματα.

6)...οτι μας δανείζουν χρήμα - με το αζημίωτο - και δανείζονται χρόνο μέχρι να θωρακιστούν τράπεζες και χώρες τακτοποιώντας τα του οίκου τους και αφήνοντας το δικό μας οίκο στη τύχη του να δηλώσει επισήμως χρεωκοπία με ότι αυτό συνεπάγεται και παρά τα όσα επώδυνα θα έχουν συντελεστεί μέχρι τη παραδοχή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου