τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

το φαρμακείο στη γλάστρα...


Αρκεί μία γλάστρα και σωστές οδηγίες για να έχετε στη βεράντα βότανα που θεραπεύουν από το κρυολόγημα ως τη δυσπεψία

Γιατί να επιμένετε στα χημικά τυποποιημένα φάρμακα, τη στιγμή που το φαρμακείο της φύσης και η παραδοσιακή ιατρική σάς προσφέρουν εναλλακτικές θεραπείες για δεκάδες παθήσεις; Με λίγη καλή διάθεση και τις κατάλληλες οδηγίες μπορείτε και εσείς να καλλιεργήσετε στη βεράντα ή ακόμα και στο περβάζι του παραθύρου σας θεραπευτικά βότανα που θα σας προσφέρουν τις «πρώτες βοήθειες» σε στιγμές ανάγκης, αλλά και διαρκείς θεραπείες για χρόνιες παθήσ εις.


«Μπορείτε να προμηθευτείτε τα βότανα από οποιοδήποτε φυτώριο ή θερμοκήπιο. Προτείνω να τα αγοράσετε είτε σε σπόρους είτε σε μικρές γλάστρες που περιέχουν τις ρίζες και μεταφυτεύονται εύκολα στη γλάστρα σας. Σε όλα τα φυτώρια δίνονται λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το είδος του χώματος, την ηλιοφάνεια και τη συχνότητα ποτίσματος που απαιτείται. Σημειώστε ότι είναι ανθεκτικά και μπορούν να ευδοκιμήσουν ακόμα και σε μικρά γλαστράκια που χωρούν σε ένα απλό περβάζι » σχολιάζει η κυρία Χριστίνα Καρελιά, αισθητικός-αρωματοθεραπεύτρια, η οποία εδώ και δύο δεκαετίες διατηρεί ένα μικρό φαρμακείο στη βεράντα της. «Ομορφαίνει τη βεράντα, είναι οικονομικό και, επιπλέον, η φροντίδα των φυτών αποτελεί μια εξαιρετικά χαλαρωτική ενασχόληση» καταλήγει.

«Ολα τα βότανα μπορούν να ληφθούν σε καθημερινή βάση, χωρίς παρενέργειες» σχολιάζει ο κ. Νικόλαος Παπανδρέου, ιατρός ολιστικής ιατρικής και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής Αθηνών. «Η χρήση τους δεν αντικαθιστά την παραδοσιακή ιατρική, ωστόσο λειτουργεί ως εξαιρετικό συμπλήρωμα ακόμα και σε πολύ σοβαρές παθήσεις. Σε πολλούς ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, για παράδειγμα, χορηγούνται φαρμακευτικά βότανα ώστε ο οργανισμός τους να αντεπεξέλθει στην πολύχρονη και βαριά χημειοθεραπεία» τονίζει, προσθέτοντας ότι το δίλημμα ανάμεσα στην παραδοσιακή και στην εναλλακτική ιατρική είναι εικονικό: «Εχουν περάσει οι εποχές που οι “παραδοσιακοί” γιατροί κοιτούσαν τους ολιστικούς γιατρούς και τις εναλλακτικές φυτοθεραπείες με καχυποψία. Σήμερα είναι ευρέως γνωστό ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας συμπληρώνονται από ολιστικές προσεγγίσεις με θεαματικά αποτελέσματα» καταλήγει.

7 σχόλια:

 1. Εγώ έχω βότανα στον κήπο!!!
  Αλήθεια Βιβίκα μου η ρίγανη σε λίγο θα είναι έτοιμη για μάζεμα, θα έρθετε για συγκομιδή???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. θα έρθουμε μικρή μου Λουλού..οχι όμως για συγκομιδή..για καφέ και γλυκάκια από τα χεράκια σου..
  ( φυσικά για να μη σε προσβάλουμε...θα πάρουμε και λίγη ριγανίτσα..)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνώ απόλυτα. Φασκόμηλο, λεβάντα, ρίγανη, δενδρολίβανο, αρμπαρόριζα, διόσμος, μαντζουράνα κ.α. Ολα βρίσκονται στην κήπο μου και τα φροντίζω σχολαστικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το καλύτερο φαρμακείο της φύσης είναι αυτά τα βότανα, που πιστεύω ότι δεν λείπουν από τα σπίτια μας. Οι περισσότεροι έχουμε τουλάχιστον τα μισά από αυτά.
  Πολύ ωραία η αναφορά σε αυτό, γιατί καμιά φορά, στο ζόρι μας, ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις.
  Καλό βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. και να συμπληρώσω κοπέλες μου πως καλά θα κάνουμε να τα χρησιμοποιούμε και πριν το ζόρι μας, για να μη ζοριστούμε στη συνέχεια...
  καλό βράδυ και σε σας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. πολυ καλο το αρθρο σου! κι εχω μια μανια με τα βοτανα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. apinkdreamer σ'ευχαριστώ..
  κι εγώ,μια μανία,μη σου πω και δύο και τρεις την έχω με τα φυτά και τα βότανα..-:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή