τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Χαμογελάστε, σας χαρίζει επιπλέον 7 χρόνια ζωής!

Ερευνα απέδειξε πως όσο πιο πλατιά χαμογελάμε τόσο περισσότερο ζούμε
Ελάτε λοιπόν, χαρίστε μας ένα χαμόγελο- μπορεί να σας χαρίσει επιπλέον χρόνια ζωής. Ερευνα αμερικανών επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσο πιο πλατύ είναι το χαμόγελο ενός ανθρώπου, και όσο περισσότερο «συμμετέχουν» σε αυτό τα μάτια και ολόκληρο το πρόσωπό του, τόσο αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής του.

Oι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Γουέιν στο Μίσιγκαν μελέτησαν 230 φωτογραφίες καλαθοσφαιριστών που αγωνίζονταν στην Α΄ Εθνική τη δεκαετία του 1960. Οι φωτογραφίες είχαν δημοσιευτεί το 1952 σε ειδικό κατάλογο, όπου αναφέρονταν επίσης η ημερομηνία γέννησης, το βάρος, η οικογενειακή κατάσταση και λεπτομέρειες για την καριέρα κάθε αθλητή. Οι επιστήμονες χώρισαν τους 230 καλαθοσφαιριστές σε τρεις κατηγορίες: αυτούς που δεν χαμογελούσαν καθόλου, αυτούς που είχαν στη φωτογραφία το επονομαζόμενο «κοινωνικό χαμόγελο», στο οποίο εμπλέκονται αποκλειστικά οι μύες που υπάρχουν γύρω από το στόμα, και αυτούς που επιδείκνυαν το αυθεντικό, ειλικρινές, πλατύ «χαμόγελο του Ντισέν». Για την ιστορία, ο Ντισέν ήταν ένας γάλλος νευρολόγος που έζησε τον 19ο αιώνα και ανακάλυψε ότι το χαμόγελο που προέρχεται από πραγματική χαρά περιλαμβάνει, εκτός από κίνηση του στόματος, και κίνηση των ματιών: τα μάτια στενεύουν, γύρω τους δημιουργούνται πτυχώσεις, τα μάγουλα κινούνται προς τα επάνω, το χαμόγελο είναι τόσο πλατύ που τα χείλη ανοίγουν α φήνοντας να φανούν τα δόντια.

Στη συνέχεια, λοιπόν, οι ερευνητές συνέκριναν τις φωτογραφίες με τη διάρκεια ζωής κάθε αθλητή. Και όπως επισημαίνουν στην επιθεώρηση Ρsychological Science, διαπίστωσαν πως από τους 184 καλαθοσφαιριστές που είχαν έκτοτε αποβιώσει, όσοι ανήκαν στην κατηγορία «κανένα χαμόγελο» είχαν ζήσει κατά μέσον όρο 72,9 χρόνια· όσοι ανήκαν στην κατηγορία «κοινωνικό χαμόγελο» είχαν ζήσει κατά μέσον όρο 75 χρόνια· και όσοι ανήκαν στην κατηγορία «χαμόγελο του Ντισέν» είχαν ζήσει κατά μέσον όρο 79,9 χρόνια- επτά περισσότερα από τους αγέλαστους!

πηγή: /www.tanea.gr

5 σχόλια:

  1. Καλημερούδια Βιβίκα μου, σου στέλνω ένα χαμόγελο Ντισέν, με την ζωή που κάνω βέβαια σιγά μην φτάσω στα 80, αλλά από χαμόγελο δόξα τω Θεώ καλά πάω;-)
    Φιλούθκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από 60 χρόνια Ελενάκι μου που θα φτάσουμε τα 80...θα έχει εφευρεθεί η αθανασία..-:)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλά λες, αυτό δεν το σκέφτηκα!!
    Εξ άλλου εμείς αργούμε ακόμα μέχρι τα 80, τι το σκεφτόμαστε από τώρα ... μικρές κοπέλες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια λέτε να προλάβω και εγώ την αθανασία (καθότι γεννήθηκα μερικά χρόνια πρίν απο εσάς) η θα μείνω στην απέξω για μερικά ψωροχρόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έλα..έλα xristin..σε περιμένουμε..χίλιοι καλοί χωράνε..χαμογέλα εσύ και μη σε νοιάζει..
    και καλώς όρισες στη παρέα μας..-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή