τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Μπουκαμβίλια..

Αγαπημένη, πανέμορφη...και ανθεκτική....
Παρ'όλα αυτά, θέλει και αυτή τη φροντίδα της

αποζημιώνοντάς μας όμως με την ομορφιά της...


ας δούμε πως μπορούμε να τη βοηθήσουμε όταν εκπέμπει sos...

Αργή ανάπτυξη του φυτού: Κακή αποστράγγιση και χώμα πολύ συμπιεσμένο. Μεταφυτεύετε σε γλάστρα με αρκετό στρώμα υλικού αποστράγγισης.
Το φυτό δεν ανθίζει:Ανεπαρκής φωτισμός και αερισμός του χώρου ή υπερβολικό πότισμα. Μετακινήστε το φυτό σε φωτεινότερο και πιο ευάερο χώρο. Αν το χώμα είναι υγρό μην ποτίζετε μέχρι
να στεγνώνει καλά το χώμα, προσοχή γιατί τα όρια μεταξύ στεγνού χώματος και πιθανόν προβλημμάτων από έλλειψη νερού είναι μικρά. Τα παλαιά φυτά με σκληρούς βλαστούς δεν ανθίζουν σε εσωτερικούς χώρους.
Τα φύλλα πέφτουν:Αυτό είναι φυσιολογικό το χειμώνα, όταν το φυτό αναπαύεται. Το μετακινείται σε θερμότερο χώρο. Αν συμβεί το καλοκαίρι οφείλεται σ' ανεπαρκή φωτισμό, οπότε μετακινείτε το φυτό σε φωτεινότερο και πιο ευάερο χώρο. Τα φύλλα και τα άνθη μαραίνονται και πέφτουν:Μένουν μόνο τα βράκτια φύλλα: Υπερβολική ζέστη και ξηρασία. Ποτίζετε και ψεκάζετε το φυτό.
Τα νέα φύλλα είναι μικρά:Το φυτό χρειάζεται λίπανση.

Τα φύλλα κιτρινίζουν:Υπερβολικό πότισμα. Ελέγχετε αν η γλάστρα έχει καλή αποστράγγιση. Αφήνετε το φυτό χωρίς πότισμα μέχρις ότου επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση και στη συνέχεια ποτίζετε λιγότερο συχνά.
Λευκές,απαλές στην αφή κηλίδες σαν βαμβάκι στα φύλλα: Ψευδόκοκκος (Βαμβακάδα). Τους αφαιρείται μ' ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα. Σε περίπτωση σοβαρότερης προσβολής Ψεκάστε με θερινό πολτό 0,5-1 % σε συνδυασμό με ειδικό εντομοκτόνο.

Τα φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν,ιστοί αράχνης στη κάτω επιφάνεια των φύλλων:Τετράνυχος. Ψεκάζετε με ακαρεοκτόνο.
Φύλλα με κίτρινα στίγματα,ιδιαίτερα ανάμεσα στα νεύρα:Σκουρόχρωμα έντομα που επικάθονται στην κάτω επιφάνεια των φύλλων και τους βλαστούς: κοκκοειδή. Τα αφαιρείται μ' ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα. Σε περίπτωση σοβαρότερης προσβολής ψεκάστε με ειδικό εντομοκτόνο.


πηγή:garden shop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου