τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Μήνυση κατά τηςGoogle για παραβίαση προσωπικών δεδομένων


ΣΚΑΙ : 17/02/2010 | 18:57

Μήνυση κατά της διαδικτυακής εταιρείας Google κατέθεσε η EPIC, μια αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης των ελευθεριών του κοινού, εξαιτίας της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης "Buzz" που ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός πρόσθεσε πρόσφατα στην υπηρεσία ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και για την οποία έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις.

Όπως αναφέρει η EPIC στον ιστότοπό της, "ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να ανοίξει έρευνα για το Google Buzz".

Η EPIC "καλεί την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να ζητήσει από την Google να κάνει την υπηρεσία Buzz απολύτως προαιρετική, να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις ιδιωτικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των χρηστών της προκειμένου να δημιουργήσει μία λίστα για την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και να τους δώσει σημαντικό έλεγχο στα προσωπικά τους δεδομένα".

"Πρόκειται για μία σημαντική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών", επισημαίνει ο Μαρκ Ρότενμπεργκ, διευθυντής της EPIC.

Από τις 9 Φεβρουαρίου, οπότε και πρωτοεμφανίστηκε, το Buzz δημιούργησε αυτόματα για τους χρήστες του Gmail μία λίστα με επαφές κοινωνικής δικτύωσης, που βασίζεται στις επαφές που χρησιμοποιούν περισσότερο οι χρήστες και στην οποία έχει πρόσβαση ο καθένας.

Σύμφωνα με την EPIC "οι παροχείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τις πληροφορίες που τους δίνουν οι χρήστες και η Google απέτυχε" να εκπληρώσει αυτό το ρόλο.

Η οργάνωση εφιστά επίσης την προσοχή στους "δημοσιογράφους, δικηγόρους και τους άλλους ανθρώπους που πρέπει να διατηρήσουν τις συνομιλίες τους εμπιστευτικές".

3 σχόλια:

 1. Εξαιρετικό το ποστ, έτσι για να ενημερωνόμαστε, αλλά με την τελευταία παράγραφο δε συμφωνώ..εγώ δλδ που δεν είμαι δημοσιογράφος ή δικηγόρος τι χρωστώ να δημοσιοποιύνται τα στοιχεία μου, οι επαφές μου ή ακόμα και οι συνομιλίες μου?

  Κράτος ακράτητον κι ανεξέλεγχτον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. απαραδεκτο...κανεις δεν εχει το δικαιωμα να παεραβιαζει τα προσωπικα δεδομενα...συγχαρητηρια για το θεμα που προβαλεις και αφορα ολους μας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρένα,προφανώς εφιστά την προσοχή σε άτομα των οποίων οι συνομιλίες αν δημοσιοποιηθούν θα επιφέρουν σοβαρές και μαζικές ίσως συνέπειες...
  αυτό φυσικά δεν νομιμοποιεί τη δημοσιοποίηση οποιασδήποτε ,έστω και απλής συνομιλίας ή στοιχείων ατόμων που απλά κάνουμε χρήση των υπηρεσιών της Google,τη στιγμή μάλιστα που τη δεσμεύει η πολιτική περί απορρήτου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή