τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

let' s ...WOK !!!

Photobucket



...έεεεπ....για πού το βάλατε αγάπες μου...???
Ακούσατε let's WOK κι έτοιμοι για δρόμο..???
Δεν είπα let's walk,είπα let's...wok.
WOK...
ένα καταπληκτικό σκεύος που σίγουρα πολλοί από σας
έχετε βάλει στη κουζίνα σας.
Κυριακή,γιορτή και σχόλη σήμερα και ευκαιρία για νόστιμο
υγει
ινό μαγείρεμα, αλλά κυρίως γρήγορο για να μη φάμε
και τη μέρα μας στις κατσαρόλες...
Χοιρινό γλυκόξινο με ρύζι που γίνεται στο πι και φι...
εμπρόοοςςς...
στη κουζίνα ολοταχώς !!!


ΥΛΙΚΑ

- 450 γρ.χοιρινό,κομμένο σε μικρά κυβάκια
- από 1 πράσσινη,κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
- 2 καρότα μεγάλα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο ( το λευκό μέρος )
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 ποτηράκι κρασιού μπράντυ
- 1 ντομάτα φρέσκια ψιλικομμένη
- 1/2 φλυτζανάκι ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
( συνιστάται Κοιλάδας Κρανιδίου,ΛΙΛΑ αν δεν έχεις πες μου να σου στείλω...pp...άσχετο )
- λίγο αλεύρι
- αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένα,πάπρικα
- λίγο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το σέλερι,τα κρεμμυδάκια,το πράσο και το σκόρδο...
Καθαρίζουμε και κόβουμε ζουλιέν ( ψιλά μπαστουνάκια ) τα καρότα και τις πιπεριές...



Photobucket




Βάζουμε το λάδι στο Wok - προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία,γιατί ζεσταίνεται πολύ εύκολα - και ρίχνουμε τους κύβους του χοιρινού,τους οποίους προηγουμένως έχουμε αλατοπιπερώσει και αλευρώσει...

( μερικές από μας - ΕΛΕΝΑ σε βλέπω - καλά θα κάνουν να προσέξουν τον κόκκινο όνυχα,προυπόθεση απαραίτητη για μαγείρεμα σε Wok )
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη ή σιλικονάτη κουτάλα,
περίπου για 5 λεπτά...
Προσθέτουμε το μπράντυ και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά,ανακατεύοντας,
μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα..
Βγάζουμε το κρέας από το Wok και το κρατάμε σε
πιατέλα...

PhotobucketΧωρίς να πλύνουμε
το τηγάνι,βάζουμε λίγο ακόμη λάδι , προσθέτουμε το σκόρδο,τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε...
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα,μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά,χωρίς όμως να χάσουν το τραγανό τους και το χρώμα τους...
Ξαναβάζουμε τους κύβους του χοιρινού στο Wok,ανακατεύοντας πάντα ελαφρά,
ρίχνουμε το ξίδι και σε 2 λεπτά το μέλι
και μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε τη σάλτσα μας να δέσει...
voila'...
τελειώσαμε...
Σερβίρετε με ρύζι
- χρησιμοποιήστε και τα τσέρκια σας για food styling,ξέρετε εσ
είς -
πασπαλίστε με πάπρικα
και ετομαστείτε να γίνει...του γλυκόξινου!!!

再見 (zài jiàn)
sayonara
( αν και με αυτόν τον παλιόκαιρο θα συνιστούσα γαλότσα )


Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

με συγκινείτε βρε σκασμένα...-:))

....και μην ακούτε τί λέω...μ' αρέσει...!!!

Και σε ποιόν δεν θα άρεσε να ανοίξει τα μηνύματά του
και να δει πως φίλοι
που " συναναστρέφεται " στο νετ
- και όχι μόνο -
τον σκέφτηκαν και τον κατέταξ
αν στους δικούς τους φίλους...
( σνιφ...μαντήλι...συγκίνηση...
μισό να σκουπίσω τα ζουμιά μη φύγουν και τα χρώματα του πολέμου
πάμε παρακάτω...)

Στο ρόλο των σκασμένων σήμερα,
και τις ευχαριστώ από καρδιάς και μυαλού
( λέμε τώρα )

οι αγαπημένες μου καλονοικοκυράδες από τις

Συνταγές Καρδιάς

και η εξ ίσου αγαπημένη μου συμπεθέρα

ΡΙΡΙ


που φρόντισαν να μου δώσουν α
υτό το χαριτωμένο
- και trendy -
βεβαίως βεβαίως βραβειάκι που ετοιμάζεται να κοσμήσει
τον τοίχο του εγωισμού μου...

( έτσι λέμε στο γραφείο,το μέρος που κοτσάρουμε πάσης φύσεως διακρίσεις και βραβεία από συνέδρια,σεμινάρια και λοιπά εξοντωτικά για να μας έρχεται ελαφρύτερο το κουπί που τραβάμε...)

Κατά το είθισται στη βλογόσφαιρα,
με τη σειρά μου το χαρίζω
σε φίλους επίσης αγαπημένους που μοιραζόμαστε μαζί
ιδέες,απόψεις,σκέψεις,εικόνες και ...γέλιο !!!

...παρακαλώ τους κά
τωθι trendy
να ανέλθουν στη σκηνή για να το παραλάβουν...
μετά το πέρας της εκδήλωσης

θα ακολουθήσει φωτογράφηση και δεξίωση...




τη μάνα του λόχου μας,την ΕΦΗ

τη ΖΑΜΠΙΑ μας

το γκρινιάρικο Μαρουλάκι μας

τη Veronica μας

τη μαγισούλα μας,την apinkdreamer

την Evie μας

τη Skoulikiτσα μας

τη xristin μας

τον ΜΑΚΟΥΛΗ μας

τον Φοίβο μας



Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

κατ' εντολή....




Δεν μου φτάνει που εκτελώ συνταγές για προφιτερόλ και αναζητήσες για "χυμώδη" δώρα...τώρα εκτελώ και εντολές...

" μετέφερε τις ευχαριστίες μου
σε όλους για τις ευχές τους
και πρόσφερε εκ μέρους μου

ένα τριαντάφυλλο στις κυρίες
και ένα μπράντυ στους κυρίους..."
είπε και ελάλησε ο κύρης του σπιτιού...

μάλιστα...
διατάξτε...
( να του χαλάσω το χατήρι..??..άντε...λόγω της ημέρας...)







Τριαντάφυλλο λοιπόν για τις κυρίες...







...μπράντυ για τους κυρίους...

...και βέβαια ένα καλό πούρο που συνοδεύει πάντα ένα καλό μπράντυ...
( προσφέρεται και στους κυρίους,αλλά και στις κυρίες )


...είπαμε..λόγω της ημέρας,γιατί το επόμενο στάδιο,
με βλέπω στο
" εχτελούνται μεταφοραί - μετακομίσεις "



Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

σπίτι χωρίς Γιάννη,προκοπή δεν κάνει...κάνει όμως ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ....και κερνάει!!!

Photobucket
Τώρα αν δεν προλάβετε να δοκιμάσετε από αυτό που είναι έτοιμο - καθ'ότι φαγανή η κολώνα του σπιτιού - γράψτε και τη συνταγή καλού κακού...


ΥΛΙΚΑ

- 150 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 αβγά
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. νερό
- 1 κουτ.σούπας Grand Marnier

για τη σως...

- 175 γρ. σοκολάτα γάλακτος ( σε κομματάκια )
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 150 + 150 γρ. νερό
- 1 κουτ. σούπας Grand Marnier

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς...
Μετράμε και βάζουμε το αλεύρι σε μπολάκι,σε ετοιμότητα...
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με 300 γρ.νερό,ώσπου να λιώσει το βούτυρο...
Μόλις πάρουν βράση τα κατεβάζουμε από τη φωτιά...
Αδειάζουμε με μιάς το αλεύρι στο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα
να σχηματίσει μία μπάλα...
Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα και το ξύσμα,ανακατεύοντας μέχρι να γίνει απαλό...

( τα σου )Αδειάζουμε το μίγμα σε κορνέ
- αν έχει τελείωμα μεγάλο αστέρι,ακόμα καλύτερα -
και βγάζουμε περίπου 16 μπαλάκια σου,σε μεγεθος καρυδιού,
αραδιάζοντάς τα σε ταψί που έχουμε καλύψει με διπλό χαρτί ψησίματος...
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου,μέχρι να δούμε τα σου να φουσκώνουν...
Βγάζουμε το ταψί,κάνουμε ένα μικρό άνοιγμα στα πλαινά τους
και τα ξαναβάζουμε πάλι στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά να στεγνώσουν...
Τα βγάζουμε και τα αραδιάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν...

( η κρέμα )Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει
και την ανακατεύουμε με το λικέρ...

( η σως )Βάζουμε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη να λιώσουν
μαζί με την άλλη κουταλιά λικέρ και 15ο γρ. νερό...
Προσθέτουμε 150 γρ. νερό ακόμα...
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά,μέχρι να πήξει...

Γεμίζουμε με τη κρέμα γάλακτος τα σουδάκια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο
σαν μικρό βουνό...
τα περιχύνουμε με τη σως σοκολάτας,
κι απομακρυνόμαστε από τη πιατέλα αν έχουμε φιλότιμο...


...και του χρόνου καμάρι μου...να σε χαίρομαι...

( και να με χαίρεσαι κι εσύ που μετά από τέτοιο φαγοπότι στη Φρεατίδα,σου έφτιαξα ΚΑΙ προφιτερόλ...

ΚΑΙ δώρο...





αχ...μιά αγία θα γίνω πιά...!!! )

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

μια κλήρωση,ένα φλουρί στη μέση...και το ποδαρικό!!

Photobucket

η κλήρωση...
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα,έγιναν πολλά bazaar και εκθέσες...
Σε ένα από αυτά,το " Βάλε φαντασία ",είχα την ευκαιρία
να γνωρίσω μία από τις ψυχές του,τη Μπέττυ,
ή εις τη μπλογκόσφαιρα γνωστότερη ως
anthivolon...
Γνωριστήκαμε,καθίσαμε,τα είπαμε εν μέσω αναψυκτικών,τρουφών
και λοιπών αμαρτωλών παρασκευασμάτων
από τα χεράκια της,

φιληθήκαμε και ήμουν έτοιμη να βγω στο βοριά που τ'αρνάκια παγώνει
( αν θυμάστε ήταν η βραδιά που παραλίγο να δούμε άσπρη νύχτα )
όταν η Μπέττυ μου λέει:
" Βιβή μου,πες μου ολόκληρο το όνομά σου να το βάλω στη κλήρωση
που θα γίνει ανάμεσα σε όλους τους επισκέπτες
της έκθεσης..."
" Μπεττούλα μου " της είπα γελώντας,
" άστο...γιατί αν το βάλεις θα κερδίσω και θα εκτεθούμε..."
1ο.30μμ της επομένης,το τηλέφωνο....ντριιιν...ντριιιιν...
" Μάντεψε..." ξεφωνίζει η Μπέττυ..." κέρδισες...δεν κρατιόμουνα και σε πήρα να σου το πω..."
Αμ εγώ κρατιόμουνα,που είχα δει τα υπέροχα κομμάτια της α
πό κοντά...???
Μιά ακράτεια την είχα...
Αλλά τί να κάνω...κρατήθηκα,
μέχρι που έφτασε στα χέρια μου το δώρο της...
Το βλέπετε στην φωτογραφία και πιστέψτε με είναι καταπληκτικό...!!!
Οπως και τα γούρια της που αγόρασα για το σπίτι,
αλλά και ένα άλλο κόσμημα για το λαιμό...
Μπεττούλα μου
σ'ευχαριστώ πολύ πολύ,τα μαργαριτάρια είναι από τα αγαπημένα μου...


το φλουρί στη μέση...
και να μαστε στη Πρωτοχρονιά !!!
Η πίτα κόβεται κι αρχίζει η αποδόμηση κατά το είθι
σται των κομματιών
ψαχουλεύοντας για το " φλουρί "...
χμ...χμ...ναι,σωστά μαντέψατε...
Βρέθηκε ανάμεσα στο δικό μου κομμάτι και του υιού μου του μονογεν
ούς!!!
( φτου...φτου...εγώ πάντως στα χαρτιά κέρδισα...)

PhotobucketPhotobucket

...και το ποδαρικό !!!
Σε σας ποιός έκανε ποδαρικό στο μπλόγκ σας...???
Το κοιτάξατε...???
Σε μένα πάντως,
η manousina
ήταν η πρώτη που άφησε το πρώτο σχόλο της χρονιάς...
Μανουσίνα μου,κερνάω μπακλαβαδάκι
για το καλό και για Καλή Χρονιά...-:))




Και του χρόνου...!!!