...έεεεπ....για πού το βάλατε αγάπες μου...???
Ακούσατε let's WOK κι έτοιμοι για δρόμο..???
Δεν είπα let's walk,είπα let's...wok.
WOK...
ένα καταπληκτικό σκεύος που σίγουρα πολλοί από σας
έχετε βάλει στη κουζίνα σας.
Κυριακή,γιορτή και σχόλη σήμερα και ευκαιρία για νόστιμο
υγειινό μαγείρεμα, αλλά κυρίως γρήγορο για να μη φάμε
και τη μέρα μας στις κατσαρόλες...
Χοιρινό γλυκόξινο με ρύζι που γίνεται στο πι και φι...
εμπρόοοςςς...
στη κουζίνα ολοταχώς !!!
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ.χοιρινό,κομμένο σε μικρά κυβάκια
- από 1 πράσσινη,κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
- 2 καρότα μεγάλα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο ( το λευκό μέρος )
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 ποτηράκι κρασιού μπράντυ
- 1 ντομάτα φρέσκια ψιλικομμένη
- 1/2 φλυτζανάκι ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
( συνιστάται Κοιλάδας Κρανιδίου,ΛΙΛΑ αν δεν έχεις πες μου να σου στείλω...pp...άσχετο )
- λίγο αλεύρι
- αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένα,πάπρικα
- λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε ζουλιέν ( ψιλά μπαστουνάκια ) τα καρότα και τις πιπεριές...

Βάζουμε το λάδι στο Wok - προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία,γιατί ζεσταίνεται πολύ εύκολα - και ρίχνουμε τους κύβους του χοιρινού,τους οποίους προηγουμένως έχουμε αλατοπιπερώσει και αλευρώσει...
( μερικές από μας - ΕΛΕΝΑ σε βλέπω - καλά θα κάνουν να προσέξουν τον κόκκινο όνυχα,προυπόθεση απαραίτητη για μαγείρεμα σε Wok )
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη ή σιλικονάτη κουτάλα,
περίπου για 5 λεπτά...
Προσθέτουμε το μπράντυ και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά,ανακατεύοντας,
μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα..
Βγάζουμε το κρέας από το Wok και το κρατάμε σε πιατέλα...
Χωρίς να πλύνουμε το τηγάνι,βάζουμε λίγο ακόμη λάδι , προσθέτουμε το σκόρδο,τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε...
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα,μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά,χωρίς όμως να χάσουν το τραγανό τους και το χρώμα τους...
Ξαναβάζουμε τους κύβους του χοιρινού στο Wok,ανακατεύοντας πάντα ελαφρά,
ρίχνουμε το ξίδι και σε 2 λεπτά το μέλι
και μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε τη σάλτσα μας να δέσει...
voila'...
τελειώσαμε...
Σερβίρετε με ρύζι
- χρησιμοποιήστε και τα τσέρκια σας για food styling,ξέρετε εσείς -
πασπαλίστε με πάπρικα
και ετομαστείτε να γίνει...του γλυκόξινου!!!
再見 (zài jiàn)
sayonara
( αν και με αυτόν τον παλιόκαιρο θα συνιστούσα γαλότσα )
Ακούσατε let's WOK κι έτοιμοι για δρόμο..???
Δεν είπα let's walk,είπα let's...wok.
WOK...
ένα καταπληκτικό σκεύος που σίγουρα πολλοί από σας
έχετε βάλει στη κουζίνα σας.
Κυριακή,γιορτή και σχόλη σήμερα και ευκαιρία για νόστιμο
υγειινό μαγείρεμα, αλλά κυρίως γρήγορο για να μη φάμε
και τη μέρα μας στις κατσαρόλες...
Χοιρινό γλυκόξινο με ρύζι που γίνεται στο πι και φι...
εμπρόοοςςς...
στη κουζίνα ολοταχώς !!!
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ.χοιρινό,κομμένο σε μικρά κυβάκια
- από 1 πράσσινη,κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
- 2 καρότα μεγάλα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο ( το λευκό μέρος )
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 ποτηράκι κρασιού μπράντυ
- 1 ντομάτα φρέσκια ψιλικομμένη
- 1/2 φλυτζανάκι ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
( συνιστάται Κοιλάδας Κρανιδίου,ΛΙΛΑ αν δεν έχεις πες μου να σου στείλω...pp...άσχετο )
- λίγο αλεύρι
- αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένα,πάπρικα
- λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το σέλερι,τα κρεμμυδάκια,το πράσο και το σκόρδο...
Βάζουμε το λάδι στο Wok - προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία,γιατί ζεσταίνεται πολύ εύκολα - και ρίχνουμε τους κύβους του χοιρινού,τους οποίους προηγουμένως έχουμε αλατοπιπερώσει και αλευρώσει...
( μερικές από μας - ΕΛΕΝΑ σε βλέπω - καλά θα κάνουν να προσέξουν τον κόκκινο όνυχα,προυπόθεση απαραίτητη για μαγείρεμα σε Wok )
περίπου για 5 λεπτά...
Προσθέτουμε το μπράντυ και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά,ανακατεύοντας,
μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα..
Βγάζουμε το κρέας από το Wok και το κρατάμε σε πιατέλα...
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα,μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά,χωρίς όμως να χάσουν το τραγανό τους και το χρώμα τους...
Ξαναβάζουμε τους κύβους του χοιρινού στο Wok,ανακατεύοντας πάντα ελαφρά,
ρίχνουμε το ξίδι και σε 2 λεπτά το μέλι
και μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε τη σάλτσα μας να δέσει...
voila'...
τελειώσαμε...
Σερβίρετε με ρύζι
- χρησιμοποιήστε και τα τσέρκια σας για food styling,ξέρετε εσείς -
πασπαλίστε με πάπρικα
και ετομαστείτε να γίνει...του γλυκόξινου!!!
再見 (zài jiàn)

( αν και με αυτόν τον παλιόκαιρο θα συνιστούσα γαλότσα )