τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Είμαι βαθέως συγκεκινημένη...


...με την ευαισθησία της κ. Λαγκάρντ...

Ποτέ δεν φανταζόμουν πως πίσω από τη σιδερένια φιγούρα της θα έκρυβε τέτοια τρυφερά συναισθήματα για τα παιδιά του Νίγηρα και το δράμα που ζουν από ετών...

Θαυμάζω επιπλέον,την ακεραιότητα του χαρακτήρος της γυνής,η οποία ευθαρσώς - μα πολύ ευθαρσώς λέμε - κατακεραυνώνει όλους αυτούς τους αισχρούς φοροφυγάδες Ελληνες οι οποίοι αποφεύγουν να καταβάλλουν φόρους και υποχρεώσεις ως όφειλαν προς ένα κράτος άκρως ανταποδοτικό προς τους πολίτες του,με δεδομένες μάλιστα τις δικές του υποχρεώσεις προς διεθνή ευαγή και φιλανθρωπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα,συναφθείσες μετά πόνου και κόπου υπό των σκληρά διαπραγματευθέντων πολιτικών ανδρών της ημεδαπής,προς όφελος υμών και υμών...

Αποτελεί δε μέγιστον όνειδος του φοροφυγά συνταξιούχου των 400 ευρώ η διάθεση μέρους των αποδοχών του προς βρώσιν και αγορά φαρμάκων - όστις αντί να παραδειγματιστεί από την ίδια που ως αξιωματούχος διεθνούς φορέα επισήμως και πανδήλως δεν αποδίδει φόρους ετησίων εισοδημάτων πλέον των 390.000 ευρώ -επιδιώκει  την απόκρυψη και πρακράτηση των παχυλών αμοιβών του προς ίδιον όφελος και επιβίωση...


                                                  Βιβή Χρ. Μιχαήλ

Μήνυμα αποποίησης ευθυνών Λαγκάρντ προς Ελλάδα



   Είναι πάντα συγκινητικό να ακούς εκπροσώπους διεθνών ιδρυμάτων να μιλούν με ευαισθησία για τις φτωχές χώρες του Τρίτου Κόσμου και με αυθόρμητες εκδηλώσεις ανθρωπιάς να δημοσιεύουν σε διεθνή ΜΜΕ ενδόμυχες σκέψεις τους για τους πολίτες τους, υποστηρίζοντας με ειλικρίνεια πως συμπάσχουν μαζί τους αλλά και ότι θα έκαναν τα πάντα για να τους βοηθήσουν.
Ένα από τα χαρακτηριστικότερα πρόσφατα παραδείγματα τέτοιου αλτρουισμού καταγράφηκε από τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μιλώντας σε βρετανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι η σκέψη της είναι διαρκώς στα παιδιά του Νίγηρα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. “Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου” είπε η Λαγκάρντ.
Ο Νίγηρας είναι ένα απ' τα φτωχότερα κράτη του κόσμου, με ΑΕΠ κοντά στα 4,5 δις ευρώ, όσο κάποιες από τις δόσεις που λαμβάνει η Ελλάδα για να πληρώσει ομόλογα στις ευρωπαϊκές τράπεζες, κυρίως Γαλλικές, καταβάλλοντας τόκους στο ΔΝΤ και στις χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία. Η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της Σαχάρας και είναι τόσο αδικημένη γεωγραφικά που μετρά στα δάχτυλα του ενός χεριού τις ημέρες βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολη η αγροτική της ανάπτυξη και έτσι η εξάρτηση της από εισαγωγές ακόμη και για τα βασικότερα είδη διατροφής να είναι, σχεδόν, απόλυτη.
Πώς μπορεί, λοιπόν, κανείς παρά να συμπάσχει με την κ. Λαγκάρντ για τα παιδιά στο Νίγηρα. Ιδιαίτερα, μάλιστα, αν βρίσκεται στην Ελλάδα όπου η κατάσταση αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο με αυτήν τριτοκοσμικών κρατών, όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας αλλά πλέον και στης υγείας, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται αντί να αυξάνεται, το κράτος να αδυνατεί να παράσχει υγειονομική περίθαλψη σε ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό πολιτών και να υποβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στο σύνολο του πληθυσμού και με τη χώρα, τελικά, να κινδυνεύει από ένα 'Κοινωνικό Αρμαγεδδών' (στοιχεία από πρόσφατες μελέτες των πανεπιστημίων East Anglia, London School of Economics όπως δημοσιεύονται στο New Scientist το Μάιο 2012).
Ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε πως ο Νίγηρας τελούσε υπό γαλλική κατοχή μέχρι το 1960 και βρίσκεται υπό γαλλική επιρροή έκτοτε. Και είναι ενδιαφέρον πως αν και το κράτος είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως ο χρυσός, ο χαλκός και το ουράνιο, με διεθνείς και γαλλικές τράπεζες και εταιρίες να είναι μεταξύ αυτών που εκμεταλλεύονται τα ορυχεία του, τα οφέλη που τελικά απολαμβάνει από το ορυκτό του πλούτο είναι ελάχιστα.
Είναι ακόμη πιο ενδιαφέρων, όμως, ο ρόλος που έπαιξε ο Νίγηρας στη σύγχρονη ιστορία. Γιατί ήταν χάρη στα πλαστά κυβερνητικά έγγραφα που έδειχναν ότι ο Νίγηρας είχε πουλήσει στο Ιράκ μεγάλες ποσότητες ουρανίου που οι ΗΠΑ, με τη συγκατάθεση της Γαλλίας και της Βρετανίας, νομιμοποίησαν τον πόλεμο στο Ιράκ, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο Σαντάμ είχε προμηθευτεί όπλα μαζικής καταστροφής ώστε να παραβιάσουν τις συνθήκες της χώρας με τα Ηνωμένα Έθνη.
Χάρη στο Νίγηρα η Γαλλία είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο πάρτι τρισεκατομμυρίων της 'ανοικοδόμησης' του Ιράκ και της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του σε πετρέλαιο, τα οποία, παρεμπιπτόντως, αποδείχτηκε, μόλις πρόσφατα, πως είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο Έτσι σήμερα η Γαλλία είναι η δεύτερη πιο ενεργός χώρα στον κόσμο σε εταιρική παρουσία στο Ιράκ, με 123 γαλλικές εταιρίες σε αυτό (στοιχεία κυβέρνησης του Ιράκ, Δεκέμβριος 2010).
Είναι λογικό, λοιπόν, το μυαλό της κ. Λαγκάρντ να βρίσκεται στο Νίγηρα περισσότερο απ' ότι στην Ελλάδα, όπως η ίδια παραδέχτηκε μιλώντας μάλιστα με σοκαριστική απαξίωση για τους Έλληνες γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη. Και υπάρχει κάθε λόγος να πιστέψει κανείς τη δήλωση Λαγκάρντ πως η Αθήνα δεν θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση από αυτή μιας φτωχής αναπτυσσόμενης χώρας του πλανήτη, ιδιαίτερα μάλιστα όπως του Νίγηρα, του οποίου τα χρέη διαγράφηκαν δύο φορές στα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του ΔΝΤ, την πρώτη λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου στο Ιράκ και τη δεύτερη λίγο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του.
Πολύ ενδιαφέρουσα, όμως, είναι και η ξαφνική έξαρση φορολογικής συνείδησης της κ. Λαγκάρντ αλλά και η αποστροφή της για τους Έλληνες συνολικά, στη βάση ακριβώς, του επιχειρήματος πως δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

Η φορολογική αυτή συνείδηση μάλλον απουσίαζε όταν η κ. Λαγκάρντ με συνοπτικές διαδικασίες και παρακάμπτοντας τη γαλλική δικαιοσύνη εξασφάλιζε την πληρωμή αποζημίωσης 285 εκ. ευρώ από το γαλλικό κράτος στον πρώην σοσιαλιστή υπουργό και στη συνέχεια ένθερμο υποστηρικτή της κυβέρνησης Σαρκοζί, Μπερνάρντ Ταπιέ για διαφορά του με την Credit Lyonnais, προκαλώντας εισαγγελική παρέμβαση με το αίτημα για πλήρη εξέταση του ζητήματος αλλά και το ξέσπασμα ενός υπό εξέλιξη σκανδάλου στη Γαλλία. Ο Μπερνάρντ Ταπιέ, τραγουδιστής, παρουσιαστής, ποδοσφαιρικός παράγοντας και πολιτικός, έγινε το σύμβολο του εύκολου και ύποπτου πλουτισμού στη Γαλλία μέχρι που χρεοκόπησε, φυλακίστηκε για συμμετοχή του στο στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων και διώχθηκε για .. φοροδιαφυγή. Στη συνέχεια, απογειώθηκε υψηλότερα από ποτέ μετά από την είσπραξη 285 εκ ευρώ γαλλικών χρημάτων χάρη στην κ. Λαγκάρντ.
Συμπερασματικά, πίσω από τις δηλώσεις Λαγκάρντ δε κρύβεται ούτε η πραγματική συμπάθεια της για τα παιδιά του Νίγηρα, ούτε η αγωνία της για απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Όσον αφορά στο πρώτο, το θέμα εξαντλήθηκε παραπάνω. Όσον αφορά στο δεύτερο, πολύ απλά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φλερτάρει πλέον, ανοιχτά, με την ιδέα παύσης της χρηματοδότησης της Ελλάδας και επιχειρεί μέσω της διαπόμπευσης των πολιτών της να αποποιηθεί των μεγάλων ευθυνών του.
Το μήνυμα απλό όσο και αναληθές: 'Για όσα έρχονται εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη. Φταίτε μόνο εσείς'.
Πάνος Παναγιώτου
Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής
Διευθυντής GSTA Ltd – WTAEC Ltd                     

19 σχόλια:

  1. Άμα ξαναδώσει συνέντευξη η Χριστίνα μας φέξε μου και γλίστρισε!!ΕΕεεεεμ όποιος δεν έχει μυαλό έχει αυτιά για να ακούει αυτά που του σούρνουν!!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράσκο...
      καλά δεν θα μας λείψει κι όλας αν το κλείσει...
      δεν φαντάζομαι να βάλεις το κόπανο να κλαίει...λολ
      καλημέρες...-:))

      Διαγραφή
    2. Προς το παρόν έχω μόνο τη γάτα που δεν έχω να κλαίει!!ΧΑΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή
  2. Εμένα το Χιστινάκι με συγκίνησε!
    Τέτοια ευαισθησία!!!!!
    Βρε αϊ σιχτίρ η παλιόγρια!!!
    Φιλιά Βιβίκα μου, καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΕΝΑ...λολ
      το πες και ξεθύμανες...
      το τί έχει ακούσει διεθνώς δεν λέγεται..

      Διαγραφή
  3. Τους βαρέθηκα όλους!!! Ανάλογα πως έχουν ξυπνήσει το πρωί και αν έχουν περάσει καλά το προηγούμενο βράδυ, βγαίνουν και λένε....Και απ'ότι καταλαβαίνω η Ευρωπαίοι τελευταία δεν κάνουν και πολύ σεξ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marinaκι,
      πέρα από το γελοίο του θέματος,αν κοιτάξουμε λίγο πιό βαθειά και με δεδομένη τη πολιτική εμπειρία της,ίσως να μην ήταν απλά μιά δήλωση που την έκανε μισοκοιμισμένη...
      για σκέψου λίγο...
      αν γίνει το στραβό και βρεθούμε εκτός ευρώ,όλοι τη βγάζουν καθαρή για την αποτυχημένη και καταστροφική συνταγή που μας υποχρέωσαν με την ανοχή και την ανικανότητα των δικών μας να καταπιούμε,και φταίμε πάλι μόνο εμείς...

      και απ' οτι φαίνεται,άρχισαν να φοβούνται για τις συνέπειες του αποτυχημένου πειράματός τους,όχι τόσο από τη δική μας έξοδο,όσο από τα επακόλουθα που βλέπουν σε όλη την Ευρωζώνη...

      γι' αυτό λέμε οτι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και εύλικτοι εμείς ώστε να παραμείνουμε στο τρένο...
      αλλά μας τρώει όπως πάντα, το σαράκι που λέγεται προσωπική φιλοδοξία,εγωισμός και ξεροκεφαλιά...

      φιλιά...συγχίστηκα...-:))

      Διαγραφή
  4. ΒΡΕ ΑΥΤΗ, ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ....ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
    ΑΝΤΕ ΦΙΛΑΚΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφάκι θα έλεγα τώρα τί κάνουμε εμείς,αλλά το προσπερνώ καθ' όσον το βλογ θέλει να διατηρήσει τη σοβαρότητα και την ευπρέπειά του...

      φιλιά κι από μένα κοριτσάκι...-:))

      Διαγραφή
  5. Βιβή, πολύ τρυφερή καρδιά έχει το Χριστινάκι. Σαν εκείνο τον τόνο, που τον έκοβαν με την καρδιά ενός μαρουλιού!!! Αμετανόητη είναι, αμετανόητη. Αυτή και αυτοί που είναι σαν και αυτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι Ειρήνη μου...
      μόνο που η καρδιά ενός μαρουλιού ενίοτε βγάζει και μάτι...

      Διαγραφή
  6. Βρε κορίτσια δεν φτάνει που το Χριστινάκι είναι... στενοχωρημένο με τα παιδιά της Νιγηρίας μου το συγχύζεται και σεις. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου,
      συγνώμη σου ζητώ ,συγχωρεσέ με...
      ούτε που μου πέρασε από το μυαλό το δράμα της....

      Διαγραφή
  7. Πήγες Κουτακι να γράψεις και να πάρεις φάρμακα; γιατί εγώ πήγα,πήγες να κάνεις την φορολογική δήλωση; και εκεί πήγα....
    δεν γ@@εις ψηλά καπέλα,με την κάθε μαλλιαρομούνα άπλυτη,όταν έρθει η εφορία θα δούμε ταινία θρίλερ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΟΥΛΗ,
      και για φάρμακα πήγα και τα έσκασα από τη τσέπη μου παρ΄οτι 30 χρόνια πληρώνω ανελλειπώς και σαν κερατάς τις εισφορές μου και τα χαμπέρια της εφορίας θα μου έρθουν όπως κάθε χρόνο, που επίσης σαν κερατάς φρόντιζα να τα αποδίδω και μάλιστα εμπρόθεσμα για να είμαι εντάξει στις φορολογικές μου υποχρεώσεις...
      γι' αυτό γίνομαι έξαλλη με τις δηλώσεις και τις υποδείξεις του κάθε βολεμένου και παρακινούμενου που με κοιτάει και μου κουνάει το δάχτυλο υποδεικνύοντάς μου το καθήκον μου...
      Κι επειδή ουδέποτε θεώρησα τον εαυτό μου πρόβατο, ασκώ το δικαίωμά μου της κριτικής και απάντησης σε όποιον από αυτούς
      τολμάει να μου κουνάει το δάχτυλο σαν δάσκαλος σε μαθητούδι...
      έχω πληρώσει πολλά για να μην ανέχομαι να με εμπαίζουν και να με καρπαζώνουν...
      όποιος και αν είναι αυτός...
      ( άσε με εμένα τώρα να λέω τα δικά μου και σκάσε ένα φιλί στον άγγελο ,που μακάρι να κατορθώσουμε να του προσφέρουμε ένα κόσμο καλύτερο και δικαιότερο όπως του αξίζει )

      Διαγραφή
  8. γειά σου..μόλις μπήκα στο Blog σου και χτύπησα τζόκερ βλέπω!!όσα και να σύρουμε σε αυτό το πλάσμα(δεν νομίζω ότι έχει το δικαίωμα να αποκαλείται άνθρωπος ούτε ζώο γιατί ούτε και αυτά θα την ήθελαν στην κοινότητά τους) δεν φτάνουν και άσε που δεν ιδρώνει και το αυτί της...ξέρει αυτή να τρώει από μικρή.Ούτε νομίζω ότι όλο αυτό το το έκανε κατά λάθος...κάποιο σκοπό θα έχει...ίσως φαντάζομαι να δικαιολογήσει το ενδεχομένως σουτάρισμά της σε λίγο καιρό από την θέση που κατέχει γιατί δεν συμφέρει άλλο να την έχουν εκεί..αδιάφορο..εύχομαι οι συνάδελφοί μου που ήδη μεταναστεύσαν στην χώρα της να μην την λυπηθούν επίσης σε μία εφημερία....τα χει τα χρονάκια της..και κάποιος να την ενημερώσει ότι Έλληνες υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ!
    τα σέβη μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα, καλά δεν ξέρει η κυρία Λαγκάρντ πως το Δ.Ν.Τ. τα 'χει καταστρέψει τα παιδάκια της Νιγηρίας με τη φιλανθρωπία του- εκμετάλλευση; Βρε, αν ήταν η φιλαθρωπία έτσι οι κυρίες που αφήνουνε ρουχαλάκια στις ενορίες θα είχαν δισεκατομμύρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NICK_KOLIOS,καλώς σε...

      εσύ τί λες...????...δεν ξέρει...???
      είναι δυνατόν η κεφαλή του ΔΝΤ να μη γνωρίζει την αποικία της Γαλλίας μέχρι το 1960 και τη συνεχή επιρροή της ακόμα και σήμερα...???
      Να μην έχει ιδέα για τα πλούσια κοιτάσματα χρυσού,χαλκού και ουρανίου τα οποία μαζί με διεθνείς αλλά και Γαλλικές τράπεζες και εταιρίες εκμεταλεύεται χωρίς ουσιαστικά να ωφελείται ο Νίγηρας...???
      Να μην είναι γνώστης του ρόλου της Νιγηρίας εξ αιτίας του οποίου η Γαλλία συμμετείχε στο χρυσό πάρτυ της ανοικοδόμησης του Ιρακ και της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του σε πετρέλαιο...???

      Και για το μόνο για το οποίο είναι ενήμερη,είναι η αποκαρδιωτική και τραγική κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά της...???
      Φαρισσαισμός και υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο φίλε Νικ...
      Το αντίστοιχο με την προτροπή της να πληρώνουμε τους φόρους οι Ελληνες,την ίδια στιγμή που η ίδια κάνει χρήση και επωφελείται του δικαιώματός της ως αξιωματούχος διεθνούς φορέα να μη πληρώνει ούτε σεντ για φορολογία εισοδήματος...

      Διαγραφή
  10. GURU...καλώς τη μου...-:))
    όπως έγραψα και σε απάντηση σε κάποιο άλλο σχόλιο πιό πάνω κι επειδή
    η δουλειά μου με έχει μάθει να ψάχνω πίσω από την επιφάνεια,θα επαναλάβω οτι δεν πιστεύω πως η δήλωσή της είναι τυχαία ούτε αφελής...
    να τη σουτάρουν...??
    δεν το νομίζω με δεδομένη τη πρόσφατη εκλογική διαδικασία στη Γαλλία...
    δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο- τουλάχιστον προς το παρόν - ...
    Αν τη δούμε όμως - τη δήλωση - ενταγμένη σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον,εμένα τουλάχιστον δεν μου προμηνύει τίποτα καλό...
    plan B που ενώ απομονώνει το πάσχον μέρος του σώματος,ταυτόχρονα επιρρίπτει και τις αιτίες της μη ίασης στον ίδιο τον πάσχοντα...
    ( είσαι γιατρός είτε κάτι παρόμοιο
    ή λάθος το αντιλήφθηκα...???-:))
    και ναι...
    Ελληνες υπάρχουν παντού και πάντα θα υπάρχουν όπως υπήρχε και θα υπάρχει και Ελλάδα παρά του αντιθέτου προσπάθειες...
    και τα δικά μου σέβη...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή