τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

άλλος γιορτάζει...άλλος κερνάει....


Είναι κάποιες συμπτώσεις τόσο ανεξήγητες 
που σε κάνουν να πιστεύεις οτι δεν είναι
απλές συμπτώσεις...
 
τις λες σημάδι...???
τις λες οιωνό...???
 
εγώ τις λέω τύχη...
 
Οι άντρες της ζωής μου είναι δύο...
 
Ο μεγάλος -λέμε τώρα - και
ο μικρός - ξαναλέμε τώρα -
που από παράξενο παιχνίδι της τύχης έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα...
 
Εγώ κρατώ τη τύχη
να τους έχω στη ζωή μου
και σε αυτούς δίνω όλες τις ευχές και την αγάπη μου
για τα γενέθλιά τους...
 
( σε σας ,δίνω κέρασμα λικεράκι εικονικό προς το παρόν
και την υπόσχεση πως το τραπέζι της γιορτής θα απαθανατιστεί
λεπτομερώς...
για όσους ξέρουν το μεγάλο μου σκασμένο,θα καταλάβουν πόσο δύσκολο έργο έχω να επιτελέσω...
Οχι να τα μαγειρέψω...
να τα διασώσω μέχρι να τα φωτογραφήσω...)
 
Να έχετε ένα καταπληκτικό ΠΣΚ...
-:))

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Ρολάκια με ζαμπόν και...πεπόνι !!!


Εύκολο δεν το λες...
ούτε όμως και ιδιαίτερα δύσκολο...
Είναι όμως ένα πιάτο εντυπωσιακό και σίγουρα νόστιμο...


Πάμε να το προσπαθήσουμε...???

ΥΛΙΚΑ

- 1 πακέτο ζελέ aspic
- 4 κουταλιές σούπας dry sherry
- 1/4 από ένα μικρό πεπόνι
- 100 γρ. ζαμπόν Πάρμας ή φιλέτο από άλλο καπνιστό ζαμπόν
- λωρίδες από αγγούρι
- αλάτι
- πιπέρι 
- υπομονή,στοργή,προδέρμ και καλή παρέα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας...
( επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα ζελατίνας,
τα οποία θα διαλύσετε πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες αντικαθιστώντας 4 κουταλάκια από το νερό
με το dry  sherry...

Αδειάζετε λίγο από το μίγμα σε ατομικά φορμάκια... 
Πλένετε καλά τις λωρίδες από το αγγούρι
και τις κόβετε σε σχήμα φύλλων ή λουλουδιών...
( επίσης,για περισσότερο χρώμα,μπορείτε να κόψετε και λωρίδες από ντομάτα ή κόκκινη πιπεριά...

Αφήνετε στο ψυγείο τα φορμάκια μέχρι να πήξει το ζελέ
και ρίχνετε λίγο ακόμη ζελέ στα φορμάκια...

Αφαιρέστε τους σπόρους από το πεπόνι και κόψτε το σε τρίγωνα...
Τυλίξτε τα  με το ζαμπόν και βάλτε τα στα φορμάκια...
Περιχύστε τα  με ζελέ και βάλτε τα  στο ψυγείο...
Αδειάστε το υπόλοιπο ζελέ σε πιάτο να πήξει...
Το κόβετε με το μαχαίρι σε κομματάκια και το σκορπίζετε σε πιατέλα που προηγουμένως έχετε στρώσει με φύλλα μαρουλιού ή γαλλικής σαλάτας...

Οταν το ζελέ στα φορμάκια έχει πήξει εντελώς,
ξεφορμάρετε τα ρολάκια,τα τοποθετείτε πάνω από το ζελέ της πιατέλας,διακοσμείτε με οτι σας φωτίσει ο Κύριος,
τραβάτε φύλλο και παίρνετε τη παρτίδα,
αν παίζετε μπιρίμπα που λέει και η Εφη...
Αν δεν παίζετε...κακώς!!!
να μάθετε, για να έχετε κοφτερό μυαλό και 
καλά γεράματα... 
-:)) 

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Brownies...a la veranta...


...δηλαδή,brownies στη βεράντα...



ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 180 γρ. Βιτάμ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι και από ένα λεμόνι
- 3 αβγά και 1 κρόκος
- 150 γρ.ζάχαρη
- 30 γρ. κακάο
- 45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. νιφάδες ή σταγόνες λευκής σοκολάτας
- 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τη κουβερτούρα,το Βιτάμ και τα ξύσματα σε μπεν μαρί
και τα αφήνουμε να λιώσουν...
Χτυπάμε τα 3 αβγά και τον κρόκο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι 
να ασπρίσουν...
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μίγμα των αβγών...
Κοσκινίζουμε το κακάο και το αλεύρι στο μίγμα κουβερτούρας και αβγών και ανακατεύουμε προσεκτικά 
μέχρι να ομογενοποιηθούν...
Ρίχνουμε τις νιφάδες ή τις σταγόνες της λευκής σοκολάτας,
το αμύγδαλο φιλέ
και ανακατεύουμε...

Βάζουμε το μίγμα σε ταψί 23 εκ. στο οποίο προηγουμένως έχουμε
στρώσει με λαδόκολλα
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά...
Ελέγχουμε με πηρούνι,πρέπει να είναι κολλώδες,αλλά όχι ωμό...
Αφήνουμε να κρυώσει καλά 
για να αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε κομμάτια...
Κοτσάρουμε και στη κορφή φράουλες κομμένες
στη μέση,πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ,
έχουμε και στη καφετιέρα έτοιμο καφέ ή τσάι και αναμένουμε να χτυπήσει το κουδούνι
και να καταφτάσουν οι καλές μας φιλενάδες...
( σας προτείνω να ανοίξετε τη πόρτα με μπουρνούζι, μαγιώ και σαγιονάρες...
έχει μεγάλη πλάκα να δείτε τα γουρλωμένα μάτια
και το έκπληκτο ύφος
της φιλενάδας που νόμισε οτι ανεβλήθει το meeting και 
σας έβγαλε από το μπάνιο άρον άρον...)

Οπως θα καταλάβατε,
το γλυκάκι αυτό ήταν ένα από αυτά που έφτιαξα 
για να μας κάνει παρέα στο τζακούζι που δεν κάναμε 
και στον καφέ που και κάναμε 
και ήπιαμε...

Η συνταγή ήταν από το υπέροχο βιβλίο 
TEA PARTY GUIDE
που μας έκανε μεταξύ των άλλων δωράκι 
η Ελαίς και το Βιτάμ,
στη συγκέντρωση των food blogers
για τη παρασκευή σπιτικής μαργαρίνης και που διοργάνωσε ποιός άλλος...???
η γλυκειά μας Βίκυ Κουμάντου και το
 Greek Foodblogs της...

Σας γλυκοφιλώ,
σας εύχομαι καλό ΠΣΚ και αναχωρώ για δροσερές - έως και μπούζι θα έλεγα - βουτιές 
σε γαλανά νερά...
Κάντε κι εσείς το ίδιο,30+ βαθμούς θα έχουμε το Σ/Κ,
οσο προλάβετε να δροσιστείτε
γιατί από Δευτέρα προβλέπεται καύσωνας...
Ψηφίζεται το μεσο-μακρο-αιωνιο-πρόθεσμο και θα πέσει το τσουρούφλισμα 
- και το κλάμα - της αρκούδας...

ασπασμούς...
( τους σπασμούς τους αφήνω για Δευτέρα )