τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

let' s ...WOK !!!

Photobucket



...έεεεπ....για πού το βάλατε αγάπες μου...???
Ακούσατε let's WOK κι έτοιμοι για δρόμο..???
Δεν είπα let's walk,είπα let's...wok.
WOK...
ένα καταπληκτικό σκεύος που σίγουρα πολλοί από σας
έχετε βάλει στη κουζίνα σας.
Κυριακή,γιορτή και σχόλη σήμερα και ευκαιρία για νόστιμο
υγει
ινό μαγείρεμα, αλλά κυρίως γρήγορο για να μη φάμε
και τη μέρα μας στις κατσαρόλες...
Χοιρινό γλυκόξινο με ρύζι που γίνεται στο πι και φι...
εμπρόοοςςς...
στη κουζίνα ολοταχώς !!!


ΥΛΙΚΑ

- 450 γρ.χοιρινό,κομμένο σε μικρά κυβάκια
- από 1 πράσσινη,κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
- 2 καρότα μεγάλα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο ( το λευκό μέρος )
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 ποτηράκι κρασιού μπράντυ
- 1 ντομάτα φρέσκια ψιλικομμένη
- 1/2 φλυτζανάκι ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
( συνιστάται Κοιλάδας Κρανιδίου,ΛΙΛΑ αν δεν έχεις πες μου να σου στείλω...pp...άσχετο )
- λίγο αλεύρι
- αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένα,πάπρικα
- λίγο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το σέλερι,τα κρεμμυδάκια,το πράσο και το σκόρδο...
Καθαρίζουμε και κόβουμε ζουλιέν ( ψιλά μπαστουνάκια ) τα καρότα και τις πιπεριές...



Photobucket




Βάζουμε το λάδι στο Wok - προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία,γιατί ζεσταίνεται πολύ εύκολα - και ρίχνουμε τους κύβους του χοιρινού,τους οποίους προηγουμένως έχουμε αλατοπιπερώσει και αλευρώσει...

( μερικές από μας - ΕΛΕΝΑ σε βλέπω - καλά θα κάνουν να προσέξουν τον κόκκινο όνυχα,προυπόθεση απαραίτητη για μαγείρεμα σε Wok )
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη ή σιλικονάτη κουτάλα,
περίπου για 5 λεπτά...
Προσθέτουμε το μπράντυ και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά,ανακατεύοντας,
μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα..
Βγάζουμε το κρέας από το Wok και το κρατάμε σε
πιατέλα...

PhotobucketΧωρίς να πλύνουμε
το τηγάνι,βάζουμε λίγο ακόμη λάδι , προσθέτουμε το σκόρδο,τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε...
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα,μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά,χωρίς όμως να χάσουν το τραγανό τους και το χρώμα τους...
Ξαναβάζουμε τους κύβους του χοιρινού στο Wok,ανακατεύοντας πάντα ελαφρά,
ρίχνουμε το ξίδι και σε 2 λεπτά το μέλι
και μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε τη σάλτσα μας να δέσει...
voila'...
τελειώσαμε...
Σερβίρετε με ρύζι
- χρησιμοποιήστε και τα τσέρκια σας για food styling,ξέρετε εσ
είς -
πασπαλίστε με πάπρικα
και ετομαστείτε να γίνει...του γλυκόξινου!!!

再見 (zài jiàn)
sayonara
( αν και με αυτόν τον παλιόκαιρο θα συνιστούσα γαλότσα )


38 σχόλια:

  1. wraio xoirino....katse na pw stin mana moy na to ftiaxei mia giati egw me vlepw na to kanw xoirino kammeno me ruzi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή κόκκινο νύχι δεν έχω.....βάλε το γουόκ στην πλάτη, φόρεσε και τη γαλότσα κι έλα κάτω να γίνει του γλυκόξινου!!!!
    Και μόλις νυχτώσει ξέρεις...θα βγούμε να μαζέψουμε χόρτα!!!! μουνραδίκια!!!!
    Από το μουν= φεγγάρι.....αμέσως να παρεξηγήσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ΜΑΚΟΥΛΙΝΟ μου,
    ναι μανούλα μου...πες το στη μανούλα σου να μην έχω και τύψεις και λαχταρήσω έτσι κι ακούσω στις ειδήσεις " φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη...tredy blogger έβαλε φωτιά στη προσπάθειά του να μαγειρέψει κινέζικο " pp


    @ ΛΟΥΛΟΥκα δεν έχεις κόκκινο νύχι...????????????????????????????????????
    και πώς θα μουνραδικιάσουμε..???
    με σκέτη γαλότσα..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μωρε και με κοκκινο νυχι και με γαλοτσα και με σαγιοναρα και παντοφλα ακομη και με τσοκαρο θα ετρωγα αυτο το θεσπεσιο κινεζικο φαγητο μαγειρεμενο απο την αγαπημενη μου...συρταριερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vivi...sthn athinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sthn athinaaaaaa eimai...xaxaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ apinkdreamer γλυκειά μου μαγισούλα,αν δεν ζαλωθώ μαζί με το κρασί και το Wok και μιά συρταριέρα και σου καταφθάσω στο νησί,να μη με λένε...συρταριέρα...λολ


    @ ΜΑΚΟΥΛΗΗΗΗΗΗ μουυυυυ,
    στην Αθήνα είσαι...??...κι εγώ ο στόκος γιατί νόμιζα πως είσαι Θεσσαλονίκη...???
    ( δεν φαντάζομαι να μένεις και κοντά στο Αττικό Αλσος...ανησυχώ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βιβή, πάω να ξεβάψω τον άσπρο μου όνυχα και να τον βάψω κόκκινο, μπας και καταφέρω να πιάσω το wok (που παρεμπιπτόντως το έχω καταχωνιάσει - I don't know why).
    Αφού τελειώσω το μαγείρεμα, θα τον ξανα-ξεβάψω, και θα τον βάψω πράσινο, για να είναι ασορτί με τα ραδίκια που θα μαζέψετε με την Λίλα, ώστε αν δώσετε συνταγή ραδικίων να είμαι in.
    Αυτά και καλή μας εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραιο φαινεται!
    Το wok ειναι η επομενη κουζινικη μου αγορα... αρκετο καιρο τωρα το... γυροφερνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θελω τωραααααααααααααααααααααα!!!!!! Ποσο καιρο εχω να φαω τετοιο φαγητο? κοντευωτα 4 χρονια!!! Αν ειναι δυνατον!!!

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέτοιο γλυκόξυνο.....και με σαγιονάρα θα το έτρωγα αν μου το πρόσφερες!!!
    Καταπληκτικό Βιβή μου, εγκρίνω και επαυξάνω!! Φαντάζομαι δε θα έμεινε τίποτε στο wok!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ήρθα κι εγώ, πρόλαβα ή το εξολοθρεύσατε???

    Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορώ να wok with you?
    Μόλις μου μοίρισε και δεν είμαι και έγκυος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πεινασμένη ναι. Τελευταία δεν νομίζω. Κάτι θα αφήσατε.Μήπως κατα τύχει είχες βάλει και κανένα κοκκαλάκι,ή, το απαγορεύουν οι Κινέζοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Του γλυκόξινου να γίνει,γιατί λατρεύω!
    Το κόκκινο νυχάκι είναι θαύμα!

    Ευκαρία να βγάλω το καταχωνιασμένο μου wok,πολύ λίγες φορές το έχω χρησιμοποιήσει-ό,τι βλέπω παίρνω και ...στο ντουλάπι,δε χωράνε πια άλλα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το μόνο που μου λείπει εδώ μέσα είναι το wok, αλλά αν το δει κι αυτό ο Μ. θα μου το φέρει στο κεφάλι....Ως εκ τούτου, θα ετοιμάσω ταπεράκι, εσύ ξαναφτιάξτο από βδομάδα και πες του καλού σου ότι θα κάνουμε τράμπα με την σοκολατόπιτα γιατί εγώ θα του την φέρω!!!
    Φιλιά!!! Σματς-σμουτς!

    Και που'σαι κοπελιά!! Εγώ νύχι μπουρδελέ δεν βάφω ....μπεζάκι σου κάνει????Χαχαχα!!
    Ακου μουνραδίκια!!! φτου σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα το τιμήσουμε όταν και εφ' όσον μας καλέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αχαχαχα!!! είσαι απίστευτη !!! τόσο με το υπέροχο φαγάκι όσο και με την υπέροχη αφήγηση !!!

    φιλια μικρό μου και καλή βδομάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χεχεχεχε πολύ ωραία περιγραφή!!!!
    κόκκινο όνυχα έχωωωωω, wok έχωωωωωωωω θα δοκιμαστεί χιχιχιχ
    Πολλά φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
    ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΠΕΙΝΑΩΩΩΩΩΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΙΔΑ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύχρωμο και αρωματικό! Τέλειο!
    Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ που ήμουνα και δε δοκίμασα;;
    Καλησπέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. σουπερ καιολο λεω να παρω ενα και ολο το ξεχναω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μμμμμ πεντανόστιμο φαίνεται, θα το κάνω, σ ευχαριστώ για την συνταγή !
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. θα το φτιάξεις πάλι την επόμενη Κυριακή είπες; νόστιμο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ni hao, wo peng iou! Γειά σου, φιλενάδα!

    Εγώ που σπουδάζω κινέσικα και δεν ήξερα να μαγειρέυω τίποτα (να τρώω κινέζικα, ήξερα...) εσώ μου έμαθες τα πρώτα!

    xié, xié - zái jián. Gracias - Adiós.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μια ερωτηση και μια απορια: με γαλλικο μανικιουρ θα πετυχει το γλυκοξινο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βρε πώς χωράνε τόσα όμορφα σε ένα σπιρτόκουτο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΕΤΡΕΞΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για την χαρά που μου έδωσες!!
    Φιλακιααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μη μου το κάνεις αυτό κι είμαι σε δίαιταααααα
    καλημέρεςςςςςςςςςς
    Σμουατς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ ΕΛΕΝΑκι μου,
    άγια θα κάνεις...κι εγώ για το δικό σου σορμπέ στο μανταρινί τα έβαψα...pp


    @ ΕΛΠΙΝΙΚΗ μου,
    να το πάρεις...μαγειρεύει και γρήγορα και υγειινά...-:))


    @ ΜΑΡΟΥΛΑΚΙ μου,εσύ να το αποφύγεις...συνήθως λαχανικά μαγειρεύονται εκεί..pp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ ΜΠΕΤΤΥ μου,μάγα είσαι...??
    ούτε καροτάκι δεν έμεινε...λολ


    @ painter μου,
    όρα ανωτέρω...but it'll be back...-:))


    @ ΜΑΡΙΝΑ μου,
    Wok...Wok...και ποτέ κανείς δεν ξέρει...λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ para-kelsoscook,
    σιγά μην έμεινε...
    του κοκάλου κι εσύ ε...???λολ


    @ eleni μου,
    πώς σε νοιώθω,πώς σε νοιώθω...εγώ πλέον έκανα ντουλάπι στη βεράντα για να τα χωρέσω...
    φιλιά και σε σένα..-:))


    @ ΕΦΟΥΛΙΝΙ μου,
    φτού μας δε λες τίποτα...να μην αβασκαθούμε...
    αλλά έχει άλλη χάρη το ραδίκι στο φεγγαρόφωτο βρε παιδί μου...
    ( γιατί..???τί έχει το ...πουρδελέ νύχι...???)pp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ ΦΟΙΒΟ μου,
    ελα εσύ στα μέρη μας και θα δεις...
    φιλιά πολλά...-:))


    @ ΒΟΥκα μου,
    πώς το είπες το τελευταίο...??..." μικρό σου "...???...ξαναπέστο...μ'αρέσει...p


    @ ΑστεροΜαράκι μου,
    ούλα τα χεις...βουρ εις το WOK...lol


    @ SKROYTZAKO μου,
    το wok ολόκληρο πάρε εσύ...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ mia maria μου,
    να είσαι καλά...φιλιά πολλά πολλά...-:))


    @ ΞΑΝΘΟΥΛΑ μου,
    έλα μου ντε...πού ήσουνα..???
    φιλιά...-:))


    @ skoulikiτσα μου,
    άστο κι εσύ...μη πάρεις...όλο κάτι περίεργα μαγειρεύουν οι Κινέζοι...φύλα τα ρούχα σου καλύτερα μη σε δω μεζεδάκι...pp


    @ magda μου,
    να είσαι καλά...
    φιλιά και σε σένα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ manousina μου,
    για τη Κυριακή δεν ξέρω,η επόμενη μαγειρική μου δημιουργία στο Wok θα είναι όμως με κοτόπουλο...
    φιλιά πολλά...-:))


    @ Veronicούλα μυ,
    καλά...μη τρελαίνεσαι... εγώ copy paste έκανα τα κινέζικα...λολ
    φιλιά και αγκαλιές φιλενάδα...-:))


    @ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μου,
    με γαλλικό δεν ξέρω...με "πουρδελέ " που λέει και η Εφη...καρατσεκαρισμένο...λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ alataki μου,
    ρώτα και μένα που έχω ανάγει σε επιστήμη το καταχωνιάζειν...λολ


    @ Evie κοριτσάκι μου,
    η χαρά ήταν δική μου...το χιονάκι σου το έβαλα στον καταψύκτη,το φιλάκι σου το κρατώ και σου το ανταποδίδω ηλιόλουστο σήμερα...-:))


    @ D.Angel χαρά μου,
    μέσα είσαι...διαιτητικό είναι το μενού...
    σκεπτόμεθα πριν από σας για σας...
    σσσμουυυαατςςς κοπελάρα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. nai athinaaaaa vivoulaaaaaaaaaaaa oxi attiko alsos...dytikaaaaaaa pros ilion meria!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή