...έεεεπ....για πού το βάλατε αγάπες μου...???
Ακούσατε let's WOK κι έτοιμοι για δρόμο..???
Δεν είπα let's walk,είπα let's...wok.
WOK...
ένα καταπληκτικό σκεύος που σίγουρα πολλοί από σας
έχετε βάλει στη κουζίνα σας.
Κυριακή,γιορτή και σχόλη σήμερα και ευκαιρία για νόστιμο
υγειινό μαγείρεμα, αλλά κυρίως γρήγορο για να μη φάμε
και τη μέρα μας στις κατσαρόλες...
Χοιρινό γλυκόξινο με ρύζι που γίνεται στο πι και φι...
εμπρόοοςςς...
στη κουζίνα ολοταχώς !!!
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ.χοιρινό,κομμένο σε μικρά κυβάκια
- από 1 πράσσινη,κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
- 2 καρότα μεγάλα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο ( το λευκό μέρος )
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 ποτηράκι κρασιού μπράντυ
- 1 ντομάτα φρέσκια ψιλικομμένη
- 1/2 φλυτζανάκι ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
( συνιστάται Κοιλάδας Κρανιδίου,ΛΙΛΑ αν δεν έχεις πες μου να σου στείλω...pp...άσχετο )
- λίγο αλεύρι
- αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένα,πάπρικα
- λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε ζουλιέν ( ψιλά μπαστουνάκια ) τα καρότα και τις πιπεριές...
Βάζουμε το λάδι στο Wok - προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία,γιατί ζεσταίνεται πολύ εύκολα - και ρίχνουμε τους κύβους του χοιρινού,τους οποίους προηγουμένως έχουμε αλατοπιπερώσει και αλευρώσει...
( μερικές από μας - ΕΛΕΝΑ σε βλέπω - καλά θα κάνουν να προσέξουν τον κόκκινο όνυχα,προυπόθεση απαραίτητη για μαγείρεμα σε Wok )
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη ή σιλικονάτη κουτάλα,
περίπου για 5 λεπτά...
Προσθέτουμε το μπράντυ και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά,ανακατεύοντας,
μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα..
Βγάζουμε το κρέας από το Wok και το κρατάμε σε πιατέλα...
Χωρίς να πλύνουμε το τηγάνι,βάζουμε λίγο ακόμη λάδι , προσθέτουμε το σκόρδο,τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε...
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα,μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά,χωρίς όμως να χάσουν το τραγανό τους και το χρώμα τους...
Ξαναβάζουμε τους κύβους του χοιρινού στο Wok,ανακατεύοντας πάντα ελαφρά,
ρίχνουμε το ξίδι και σε 2 λεπτά το μέλι
και μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε τη σάλτσα μας να δέσει...
voila'...
τελειώσαμε...
Σερβίρετε με ρύζι
- χρησιμοποιήστε και τα τσέρκια σας για food styling,ξέρετε εσείς -
πασπαλίστε με πάπρικα
και ετομαστείτε να γίνει...του γλυκόξινου!!!
再見 (zài jiàn)sayonara
( αν και με αυτόν τον παλιόκαιρο θα συνιστούσα γαλότσα )
Ακούσατε let's WOK κι έτοιμοι για δρόμο..???
Δεν είπα let's walk,είπα let's...wok.
WOK...
ένα καταπληκτικό σκεύος που σίγουρα πολλοί από σας
έχετε βάλει στη κουζίνα σας.
Κυριακή,γιορτή και σχόλη σήμερα και ευκαιρία για νόστιμο
υγειινό μαγείρεμα, αλλά κυρίως γρήγορο για να μη φάμε
και τη μέρα μας στις κατσαρόλες...
Χοιρινό γλυκόξινο με ρύζι που γίνεται στο πι και φι...
εμπρόοοςςς...
στη κουζίνα ολοταχώς !!!
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ.χοιρινό,κομμένο σε μικρά κυβάκια
- από 1 πράσσινη,κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
- 2 καρότα μεγάλα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο ( το λευκό μέρος )
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 ποτηράκι κρασιού μπράντυ
- 1 ντομάτα φρέσκια ψιλικομμένη
- 1/2 φλυτζανάκι ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
( συνιστάται Κοιλάδας Κρανιδίου,ΛΙΛΑ αν δεν έχεις πες μου να σου στείλω...pp...άσχετο )
- λίγο αλεύρι
- αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένα,πάπρικα
- λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το σέλερι,τα κρεμμυδάκια,το πράσο και το σκόρδο...
Βάζουμε το λάδι στο Wok - προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία,γιατί ζεσταίνεται πολύ εύκολα - και ρίχνουμε τους κύβους του χοιρινού,τους οποίους προηγουμένως έχουμε αλατοπιπερώσει και αλευρώσει...
( μερικές από μας - ΕΛΕΝΑ σε βλέπω - καλά θα κάνουν να προσέξουν τον κόκκινο όνυχα,προυπόθεση απαραίτητη για μαγείρεμα σε Wok )
περίπου για 5 λεπτά...
Προσθέτουμε το μπράντυ και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά,ανακατεύοντας,
μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα..
Βγάζουμε το κρέας από το Wok και το κρατάμε σε πιατέλα...
Χωρίς να πλύνουμε το τηγάνι,βάζουμε λίγο ακόμη λάδι , προσθέτουμε το σκόρδο,τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε...
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα,μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά,χωρίς όμως να χάσουν το τραγανό τους και το χρώμα τους...
Ξαναβάζουμε τους κύβους του χοιρινού στο Wok,ανακατεύοντας πάντα ελαφρά,
ρίχνουμε το ξίδι και σε 2 λεπτά το μέλι
και μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε τη σάλτσα μας να δέσει...
voila'...
τελειώσαμε...
Σερβίρετε με ρύζι
- χρησιμοποιήστε και τα τσέρκια σας για food styling,ξέρετε εσείς -
πασπαλίστε με πάπρικα
και ετομαστείτε να γίνει...του γλυκόξινου!!!
再見 (zài jiàn)sayonara
( αν και με αυτόν τον παλιόκαιρο θα συνιστούσα γαλότσα )
wraio xoirino....katse na pw stin mana moy na to ftiaxei mia giati egw me vlepw na to kanw xoirino kammeno me ruzi!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή κόκκινο νύχι δεν έχω.....βάλε το γουόκ στην πλάτη, φόρεσε και τη γαλότσα κι έλα κάτω να γίνει του γλυκόξινου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μόλις νυχτώσει ξέρεις...θα βγούμε να μαζέψουμε χόρτα!!!! μουνραδίκια!!!!
Από το μουν= φεγγάρι.....αμέσως να παρεξηγήσετε!!!
@ ΜΑΚΟΥΛΙΝΟ μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήναι μανούλα μου...πες το στη μανούλα σου να μην έχω και τύψεις και λαχταρήσω έτσι κι ακούσω στις ειδήσεις " φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη...tredy blogger έβαλε φωτιά στη προσπάθειά του να μαγειρέψει κινέζικο " pp
@ ΛΟΥΛΟΥκα δεν έχεις κόκκινο νύχι...????????????????????????????????????
και πώς θα μουνραδικιάσουμε..???
με σκέτη γαλότσα..???
μωρε και με κοκκινο νυχι και με γαλοτσα και με σαγιοναρα και παντοφλα ακομη και με τσοκαρο θα ετρωγα αυτο το θεσπεσιο κινεζικο φαγητο μαγειρεμενο απο την αγαπημενη μου...συρταριερα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήvivi...sthn athinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sthn athinaaaaaa eimai...xaxaa
ΑπάντησηΔιαγραφή@ apinkdreamer γλυκειά μου μαγισούλα,αν δεν ζαλωθώ μαζί με το κρασί και το Wok και μιά συρταριέρα και σου καταφθάσω στο νησί,να μη με λένε...συρταριέρα...λολ
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΜΑΚΟΥΛΗΗΗΗΗΗ μουυυυυ,
στην Αθήνα είσαι...??...κι εγώ ο στόκος γιατί νόμιζα πως είσαι Θεσσαλονίκη...???
( δεν φαντάζομαι να μένεις και κοντά στο Αττικό Αλσος...ανησυχώ...)
Βιβή, πάω να ξεβάψω τον άσπρο μου όνυχα και να τον βάψω κόκκινο, μπας και καταφέρω να πιάσω το wok (που παρεμπιπτόντως το έχω καταχωνιάσει - I don't know why).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού τελειώσω το μαγείρεμα, θα τον ξανα-ξεβάψω, και θα τον βάψω πράσινο, για να είναι ασορτί με τα ραδίκια που θα μαζέψετε με την Λίλα, ώστε αν δώσετε συνταγή ραδικίων να είμαι in.
Αυτά και καλή μας εβδομάδα!
Πολύ ωραιο φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο wok ειναι η επομενη κουζινικη μου αγορα... αρκετο καιρο τωρα το... γυροφερνω!
Θελω τωραααααααααααααααααααααα!!!!!! Ποσο καιρο εχω να φαω τετοιο φαγητο? κοντευωτα 4 χρονια!!! Αν ειναι δυνατον!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρουλοφιλακια!
Τέτοιο γλυκόξυνο.....και με σαγιονάρα θα το έτρωγα αν μου το πρόσφερες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό Βιβή μου, εγκρίνω και επαυξάνω!! Φαντάζομαι δε θα έμεινε τίποτε στο wok!!
Τα φιλιά μου
Ήρθα κι εγώ, πρόλαβα ή το εξολοθρεύσατε???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά, καλή εβδομάδα
ΕΛΑ!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να wok with you?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις μου μοίρισε και δεν είμαι και έγκυος!!!
Πεινασμένη ναι. Τελευταία δεν νομίζω. Κάτι θα αφήσατε.Μήπως κατα τύχει είχες βάλει και κανένα κοκκαλάκι,ή, το απαγορεύουν οι Κινέζοι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤου γλυκόξινου να γίνει,γιατί λατρεύω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κόκκινο νυχάκι είναι θαύμα!
Ευκαρία να βγάλω το καταχωνιασμένο μου wok,πολύ λίγες φορές το έχω χρησιμοποιήσει-ό,τι βλέπω παίρνω και ...στο ντουλάπι,δε χωράνε πια άλλα.
Φιλιά!
Το μόνο που μου λείπει εδώ μέσα είναι το wok, αλλά αν το δει κι αυτό ο Μ. θα μου το φέρει στο κεφάλι....Ως εκ τούτου, θα ετοιμάσω ταπεράκι, εσύ ξαναφτιάξτο από βδομάδα και πες του καλού σου ότι θα κάνουμε τράμπα με την σοκολατόπιτα γιατί εγώ θα του την φέρω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!! Σματς-σμουτς!
Και που'σαι κοπελιά!! Εγώ νύχι μπουρδελέ δεν βάφω ....μπεζάκι σου κάνει????Χαχαχα!!
Ακου μουνραδίκια!!! φτου σας!!!
Θα το τιμήσουμε όταν και εφ' όσον μας καλέσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχαχαχα!!! είσαι απίστευτη !!! τόσο με το υπέροχο φαγάκι όσο και με την υπέροχη αφήγηση !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια μικρό μου και καλή βδομάδα !!!
χεχεχεχε πολύ ωραία περιγραφή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκόκκινο όνυχα έχωωωωω, wok έχωωωωωωωω θα δοκιμαστεί χιχιχιχ
Πολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΠΕΙΝΑΩΩΩΩΩΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΙΔΑ:))
Πολύχρωμο και αρωματικό! Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα:)
Εγώ που ήμουνα και δε δοκίμασα;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!!
σουπερ καιολο λεω να παρω ενα και ολο το ξεχναω
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ πεντανόστιμο φαίνεται, θα το κάνω, σ ευχαριστώ για την συνταγή !
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
θα το φτιάξεις πάλι την επόμενη Κυριακή είπες; νόστιμο.....
ΑπάντησηΔιαγραφήNi hao, wo peng iou! Γειά σου, φιλενάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ που σπουδάζω κινέσικα και δεν ήξερα να μαγειρέυω τίποτα (να τρώω κινέζικα, ήξερα...) εσώ μου έμαθες τα πρώτα!
xié, xié - zái jián. Gracias - Adiós.
Μια ερωτηση και μια απορια: με γαλλικο μανικιουρ θα πετυχει το γλυκοξινο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε πώς χωράνε τόσα όμορφα σε ένα σπιρτόκουτο;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΕΝΑΔΑ ΕΤΡΕΞΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για την χαρά που μου έδωσες!!
Φιλακιααααααααααααα
Μη μου το κάνεις αυτό κι είμαι σε δίαιταααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρεςςςςςςςςςς
Σμουατς
@ ΕΛΕΝΑκι μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήάγια θα κάνεις...κι εγώ για το δικό σου σορμπέ στο μανταρινί τα έβαψα...pp
@ ΕΛΠΙΝΙΚΗ μου,
να το πάρεις...μαγειρεύει και γρήγορα και υγειινά...-:))
@ ΜΑΡΟΥΛΑΚΙ μου,εσύ να το αποφύγεις...συνήθως λαχανικά μαγειρεύονται εκεί..pp
@ ΜΠΕΤΤΥ μου,μάγα είσαι...??
ΑπάντησηΔιαγραφήούτε καροτάκι δεν έμεινε...λολ
@ painter μου,
όρα ανωτέρω...but it'll be back...-:))
@ ΜΑΡΙΝΑ μου,
Wok...Wok...και ποτέ κανείς δεν ξέρει...λολ
@ para-kelsoscook,
ΑπάντησηΔιαγραφήσιγά μην έμεινε...
του κοκάλου κι εσύ ε...???λολ
@ eleni μου,
πώς σε νοιώθω,πώς σε νοιώθω...εγώ πλέον έκανα ντουλάπι στη βεράντα για να τα χωρέσω...
φιλιά και σε σένα..-:))
@ ΕΦΟΥΛΙΝΙ μου,
φτού μας δε λες τίποτα...να μην αβασκαθούμε...
αλλά έχει άλλη χάρη το ραδίκι στο φεγγαρόφωτο βρε παιδί μου...
( γιατί..???τί έχει το ...πουρδελέ νύχι...???)pp
@ ΦΟΙΒΟ μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήελα εσύ στα μέρη μας και θα δεις...
φιλιά πολλά...-:))
@ ΒΟΥκα μου,
πώς το είπες το τελευταίο...??..." μικρό σου "...???...ξαναπέστο...μ'αρέσει...p
@ ΑστεροΜαράκι μου,
ούλα τα χεις...βουρ εις το WOK...lol
@ SKROYTZAKO μου,
το wok ολόκληρο πάρε εσύ...-:))
@ mia maria μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήνα είσαι καλά...φιλιά πολλά πολλά...-:))
@ ΞΑΝΘΟΥΛΑ μου,
έλα μου ντε...πού ήσουνα..???
φιλιά...-:))
@ skoulikiτσα μου,
άστο κι εσύ...μη πάρεις...όλο κάτι περίεργα μαγειρεύουν οι Κινέζοι...φύλα τα ρούχα σου καλύτερα μη σε δω μεζεδάκι...pp
@ magda μου,
να είσαι καλά...
φιλιά και σε σένα...-:))
@ manousina μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήγια τη Κυριακή δεν ξέρω,η επόμενη μαγειρική μου δημιουργία στο Wok θα είναι όμως με κοτόπουλο...
φιλιά πολλά...-:))
@ Veronicούλα μυ,
καλά...μη τρελαίνεσαι... εγώ copy paste έκανα τα κινέζικα...λολ
φιλιά και αγκαλιές φιλενάδα...-:))
@ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μου,
με γαλλικό δεν ξέρω...με "πουρδελέ " που λέει και η Εφη...καρατσεκαρισμένο...λολ
@ alataki μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήρώτα και μένα που έχω ανάγει σε επιστήμη το καταχωνιάζειν...λολ
@ Evie κοριτσάκι μου,
η χαρά ήταν δική μου...το χιονάκι σου το έβαλα στον καταψύκτη,το φιλάκι σου το κρατώ και σου το ανταποδίδω ηλιόλουστο σήμερα...-:))
@ D.Angel χαρά μου,
μέσα είσαι...διαιτητικό είναι το μενού...
σκεπτόμεθα πριν από σας για σας...
σσσμουυυαατςςς κοπελάρα...-:))
nai athinaaaaa vivoulaaaaaaaaaaaa oxi attiko alsos...dytikaaaaaaa pros ilion meria!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή