τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Τάρτα με φρέσκα φρούτα...πανεύκολη και δροσερή


Ηεποχή ζητάει δροσερά και ελαφρά γλυκάκια και τί καλύτερο από μιά...φρουτένια τάρτα.
Την έφτιαξα για τα γενέθλια του κανακάρη μου,κατόπιν παραγγελίας του - ας έκανα κι αλλιώς - και την τίμησαν δεόντως άπαντες....

πάμε να σας δείξω πως γίνεται...
είναι του πανευκόλου!!!



ΥΛΙΚΑ

- 1 βάση τάρτας
takbole
( πατριώτισες...μη λουφάρετε...
κλικάρετε για να βρείτε τη βασική συνταγή για τάρτα...τί..??
πάλι βαριέστε..??..καλά...
άντε να σας τη δώσω...

- 2,5 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ.γλυκού αλάτι

- 1 φλ.τσαγιού βούτυρο φρέσκο
- 1 βανίλια
- 1/5 περίπου φλ.τσαγιού νερό

Στο κοσκινισμένο αλεύρι,προσθέτουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,τη βανίλια και το βού
τυρο λιωμένο (οχι καυτό )
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μιά ζύμη τριφτή...
προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη λεία και αφράτη...
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα ( όχι περισσότερο γιατί στο ψήσιμο θα έχουμε τάρτα σκληρή )
Ανοίγουμε φύλλο περίπου 1/2 εκατοστού και το στρώνουμε σε φόρμα τάρτας...
Κάνουμε τρυπούλες με το πιρούνι μας ( τάρτα θέλουμε,όχι φουσκωτό ψωμάκι),σκέπάζουμε με αλουμινόχαρτο,σκορπίζουμε στην επιφάνειά του όσπρια ή ρύζι ( φυλάξτε τα ψ
ημένα για επόμενη τάρτα,δεν θα παρεξηγηθούν,σας το εγγυώμαι )
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 β.για 15 ΄περίπου...
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το
ψήσιμο ( καλέ...μη πιάνετε κουβέντα στο τηλέφωνο...adacall...λίγο ακόμα θέλει..)μέχρι να τη δούμε ροδοκόκκινη...
Μόλις κρυώσει,τη βγάζουμε από τη φόρμα και τη τοποθετούμε στη πιατέλα που θα σερβίρουμε τη τάρτα φρούτων,ή αν θέλουμε την αφήνουμε στην ταρτιέρα...

(..μέχρι εδώ τα δύσκολα..πάμε στα εύκολα και τα υ
πόλοιπα υλικά για τη τάρτα...)


penat

- λίγα σύκα καθαρισμένα και κομμένα σε σφήνες
(εγώ χρησιμοποίησα αποξηραμένα,
εσείς - πάλι σας έφεξε - αν θέλετε,μπορείτε να περιμένετε να ωριμάσουν τα φρέσκα )
- φέτες ανανά
- λίγα ακτινίδια σε φέτες
- λίγες φράουλες ολόκληρες
- 500 γρ.φυτική κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε καλά τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την άχνη.
ανακατεύοντας καλά...
Αδειάζουμε τη κρέμα στη βάση της τάρτας,στρώνοντάς τη καλά...
Γαρνίρουμε με τα διάφορα είδη των φρούτων,
τοποθετώντας τα σε αλληλοδιάδοχες και ομόκεντρες κυκλικές σειρές
( πώς το πα όλο αυτό )
όπως φαίνεται στη φωτο,αλλά και με όποιο άλλο τρόπο μας αρέσει και μας
υπαγορεύσει η φαντασία μας...

αυτό ήταν...τελειώσαμε...
σιγά το δύσκολο
gile

Αν έχετε κι εσείς άλλη συνταγή για τάρτες,μαρμελάδες,κέικ και λοιπά συναφή,με φραουλίτσες,κερασάκια ή και τα δύο μαζί,για κάντε μιά βολτούλα στο ROYAL-COCONUT
που διοργανώνει ένα εξαιρετικό event με φραουλοκερασένιο διαγωνισμό ...
...και με καταπληκτικά δωράκια...
Λεπτομέρειες εδώ




5 σχόλια:

  1. Είπες τις μαγικές λέξεις... του πανευκόλου!
    Του πανευκόλου είμαι κι εγώ, αλλά η τάρτα σου είναι επίσης και του παν-νοστίμου, πως να αντισταθούμε??
    Φιλάκια, καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασα, η ... ξανθιά!
    Βιβίκα μου να χαίρεσαι τους άντρες σου, να είναι χιλιόχρονοι και καλόχρονοι, να τους καμαρώνεις και να σε καμαρώνουν κι αυτοί:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΕΝΑκι μου,
    γιατί να αντισταθούμε..??
    οι πειρασμοί είναι για να υποκύπτουμε,αλλιώς δεν θα είχαν χάρη..
    ευχαριστώ για τις ευχές..
    καλό βράδυ και σε σένα..-:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ!!δεν με βλέπω να βάζω μαγιό φέτος.φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. fortunata μου,
    ναι μωρέ...τί να το κάνεις το παλιόπραμα..καλύτερα δεν είναι χωρίς μαγιώ..??
    και επιστροφή στη φύση...και τη τάρτα..κι εγώ θα ακολουθήσω μου φαίνεται..
    φιλιά και σε σένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή