Παρασκευή σήμερα και είπα να χαλαρώσουμε λίγο
από αυτή τη καταιγίδα εξελίξεων,
μεγεθών και πληροφοριών....
Και μιά που το ζύμωμα κατά κοινή παραδοχή είναι αγχολυτικό...
τί καλύτερο από φρεσκοψημένο,μυρωδάτο ψωμάκι,
φτιαγμένο από τα χεράκια μας...
άντε...ανασκουμπωθείτε...!!!
Μη με ρωτήσετε δοσολογία,δεν ξέρω...με το μάτι έβαλα τα υλικά...αυτό που ξέρω είναι οτι η γεύση του και η μυρωδιά του ήταν κάτι το απίστευτο...
Εβαλα σε μια λεκάνη που συνήθως ζυμώνω το ψωμί,περίπου μισό κιλό αλεύρι κίτρινο,βιολογικό για ψωμί,ένα φακελάκι μαγιά,χλιαρό νερό,λάδι,αλάτι και λίγη ζάχαρη...
Ως εδώ τα συνηθσμενα...
... η συνέχεια..
Χτύπησα στο μούλτι με λάδι, ελιές μαύρες,μαιντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι...
Τα έριξα στο μισοζυμωμένο ψωμι ,το ζύμωσα μέχρι να γίνει λεία και κάπως υγρή η ζύμη και προσθεσα κομμάτια φέτας...
Το έπλασα σε μικρά ψωμάκια όπως φαίνονται στη φωτο και το έβαλα σκεπασμενο με πετσέτα στο φούρνο(..στους 50 βαθμούς..)μέχρι να φουσκώσει η ζύμη,περίπου μιση ώρα...
Μετά ανέβασα τη θερμοκρασία στους 200 βαθμους και το έψησα κανονικα...
Δεν ήξερα τι θα βγει και έκανα λίγο...Τώρα που ξέρω τι βγήκε ...
...τριπλη δόση...άσε που διατηρείται..(αν προλάβει).
Μου άρεσε και το μοιράζομαι μαζί σας..
...καλή επιτυχία...
από αυτή τη καταιγίδα εξελίξεων,
μεγεθών και πληροφοριών....
Και μιά που το ζύμωμα κατά κοινή παραδοχή είναι αγχολυτικό...
τί καλύτερο από φρεσκοψημένο,μυρωδάτο ψωμάκι,
φτιαγμένο από τα χεράκια μας...
άντε...ανασκουμπωθείτε...!!!
Μη με ρωτήσετε δοσολογία,δεν ξέρω...με το μάτι έβαλα τα υλικά...αυτό που ξέρω είναι οτι η γεύση του και η μυρωδιά του ήταν κάτι το απίστευτο...
Εβαλα σε μια λεκάνη που συνήθως ζυμώνω το ψωμί,περίπου μισό κιλό αλεύρι κίτρινο,βιολογικό για ψωμί,ένα φακελάκι μαγιά,χλιαρό νερό,λάδι,αλάτι και λίγη ζάχαρη...
Ως εδώ τα συνηθσμενα...
... η συνέχεια..
Χτύπησα στο μούλτι με λάδι, ελιές μαύρες,μαιντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι...
Τα έριξα στο μισοζυμωμένο ψωμι ,το ζύμωσα μέχρι να γίνει λεία και κάπως υγρή η ζύμη και προσθεσα κομμάτια φέτας...
Το έπλασα σε μικρά ψωμάκια όπως φαίνονται στη φωτο και το έβαλα σκεπασμενο με πετσέτα στο φούρνο(..στους 50 βαθμούς..)μέχρι να φουσκώσει η ζύμη,περίπου μιση ώρα...
Μετά ανέβασα τη θερμοκρασία στους 200 βαθμους και το έψησα κανονικα...
Δεν ήξερα τι θα βγει και έκανα λίγο...Τώρα που ξέρω τι βγήκε ...
...τριπλη δόση...άσε που διατηρείται..(αν προλάβει).
Μου άρεσε και το μοιράζομαι μαζί σας..
...καλή επιτυχία...
βρε μαγειροσκουφίτσα, τι νοστιμιές είναι παλι αυτές που έφτιαξες ????
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου !!!!
φιλια και καλό σ/κ βιβικα
Παρασκευή και τα καμάρια μου φεύγουν για Χαλκιδική...κι έτσι έχω χρόνο να φτιάξω αυτή την τόσο μυρωδάτη κι εύκολη συνταγή που μας χαρίζεις κορίτσι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ χρυσοχέρα μου γλυκιά!
Φιλιά!
Wow!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο απλά!!
κοπέλες..να είστε καλά..αν μυρίσετε κι όλας τις ευωδιές που βγάζει αυτό το ψωμάκι όταν ψήνεται...θα με θυμηθείτε...
ΑπάντησηΔιαγραφή(..το ίδιο και ο γείτονας που θα του σπάσει η μύτη..)
φιλιά σε όλες σας..
Μπράβο!!και χωρίς ακριβείς δόσεις μια χαρά γίνεται αρκεί το μεράκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάνω από δέκα χρόνια ζυμώνω το ψωμί μας και τους έχω καλομάθει κι εγώ μαζί βέβαια.
Δεν μας αρέσει κανενός φούρνου πια.
Καλό Σ/Κ
ΞΑΝΘΗ μου,τί να αρέσει από αυτό το λασπωμένο,αμφίβολης ποιότητας κατασκεύασμα..??
ΑπάντησηΔιαγραφήόταν έχεις μάθει στο φρεσκοψημένο φρατζολάκι από τα χεράκια σου..??
κι εγώ,έχω χρόνια να αγοράσω ψωμί από φούρνο..ζυμώνω μόνη μου κι ας με λένε τζαζ μερικές φίλες μου..γίνεται τόσο εύκολα.
καλό Σ/Κ και σε σένα..
Βιβίκα με έστειλες τώρα....και η γέμισή του το ίδιο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!!
Bιβή άστες να σε λένε τζαζ χαχαχαχα αυτές χάνουν που τρώνε το έτοιμο ψωμί του φούρνου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το αλλάζω με τίποτα το ζυμωτό σπιτικό ψωμάκι :))
Φιλάκια
Βιβίκα σου βγάζω τον σκούφο μου και σου απονέμω και έναν χρυσό σκούφο γι αυτό το μυρωδάτο ψωμάκι;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου!
Φιλιά!
Eφάκι...και βέβαια, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα μυρωδικά στο ψωμάκι..ακόμη και στυμένη φρέσκια ντομάτα
ΑπάντησηΔιαγραφή(..τώρα μου ήρθε...την άλλη φορά θα το δοκιμάσω..)
ΑστεροΜαράκι μου..αμ δε χάνουνε..με βάζουνε και τους ζυμώνω εγώ όταν έρχονται ή όταν πάω εγώ σπίτια τους..λολ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑΚΙ μου..βγάλε τη σκούφια σου και βάρα με..άσχετο.αλλά μου ήρθε στο μυαλό μόλις διάβασα το σχόλιό σου...λολ λολ λολ
ΑπάντησηΔιαγραφήH μυρωδιά με έφερε εδώ!! Θα είναι μια σκέτη αμαρτία!! Το τυρόψωμό σου έχει όλα τα υλικά που λατρεύω. Ζυμάρι, τυρί, ελιές, όλα αγαπημένα. Θα το δοκιμάσω.... Δώσε μου ζυμάρι και πάρε μου τη ψυχή. Μη το παρακάνουμε όμως.... καλοκαίρι έρχεται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
Καληνύχτα
anthivolon μου,τί αξία έχει η ζωή χωρίς λίγη αμαρτία..??
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι σιγά την αμαρτία δηλ.λίγο ψωμάκι φάγαμε..!!
Στούς 200 βαθμούς τον ανέβασες τον φούρνο με την πετσέτα ι άνευ πετσέτας?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπερδέυτηκα η γυναίκα!χα,χα
αχ...xristin μου...είδες τί κάνουν οι ανόσιοι εναγκαλισμοί με τα μαθηματικά..???
ΑπάντησηΔιαγραφήξέχασα να βγάλω την πετσέτα..
πρώτα λοιπόν βγάζουμε την πετσέτα και μετά ανεβάζουμε την θερμοκρασία φίλτατες συνζυμώτριες..