Μιά που σας έπρηξα δυό μέρες τώρα με τα πινέλα και τις κόλλες
είπα να σας τρατάρω και κατιτίς για να σας ξεκουράσω...
ΣΟΥδάκια με γέμιση μους ζαμπόν ή τυριού...
Αφήστε λοιπόν στην άκρη τα πινέλα και πιάστε τις κουτάλες...
(..όχι θα την αράζατε νομίζατε..)
ΥΛΙΚΑ
...για τη ζύμη...
- 250 γρ.βούτυρο φρέσκο
- 500 γρ νερό
- 250 γρ.αλέυρι
- 8 αβγά
- μιά πρέζα αλάτι
...για τη γέμιση με μους ζαμπόν...
- 6 φέτες ζαμπόν
- 100 γρ. τυρί Ενταμ
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
- 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
...για τη γέμιση με μους τυριού...
- 250 γρ.κρέμα τυριού
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
- 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη:
Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με το νερό,το βούτυρο και το αλάτι..
Οταν πάρει βράση,ρίχνουμε μέσα το αλεύρι λίγο λίγο.ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα,ωσότου αρχίσει το μίγμα να ξεκολλάει από τη κατσαρόλα,οπότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά...
Δουλεύουμε το μίγμα της ζύμης στο μίξερ,προσθέτοντας και τα αβγά ένα ένα...
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να αναμιχθεί καλά η ζύμη με τα αβγά,σταματάμε το μίξερ,αδειάζουμε το μίγμα σε κορνέ ή σακούλα που κόβουμε λίγο την άκρη της και το βγάζουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού σε αντικολλητικό ταψί - στρώστε το και με λαδόκολλα καλού κακού - προσέχοντας να μην εφάπτονται μεταξύ τους...
( εύκολο μέχρι εδώ ..ε..??...)
Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με το νερό,το βούτυρο και το αλάτι..
Οταν πάρει βράση,ρίχνουμε μέσα το αλεύρι λίγο λίγο.ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα,ωσότου αρχίσει το μίγμα να ξεκολλάει από τη κατσαρόλα,οπότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά...
Δουλεύουμε το μίγμα της ζύμης στο μίξερ,προσθέτοντας και τα αβγά ένα ένα...
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να αναμιχθεί καλά η ζύμη με τα αβγά,σταματάμε το μίξερ,αδειάζουμε το μίγμα σε κορνέ ή σακούλα που κόβουμε λίγο την άκρη της και το βγάζουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού σε αντικολλητικό ταψί - στρώστε το και με λαδόκολλα καλού κακού - προσέχοντας να μην εφάπτονται μεταξύ τους...
( εύκολο μέχρι εδώ ..ε..??...)
Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά,ξεφουρνίζουμε τα μπαλάκια των σου να κρυώσουν...
Στο μεταξύ,ετοιμάζουμε το μους του ζαμπόν...
ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ένταμ,τα βάζουμε στο μίξερ,προσθέτουμε το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος και τα δουλεύουμε όλα μαζί να γίνουν σαν αλοιφή,που την περνάμε στο κορνέ...
Στο μεταξύ,ετοιμάζουμε το μους του ζαμπόν...
ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ένταμ,τα βάζουμε στο μίξερ,προσθέτουμε το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος και τα δουλεύουμε όλα μαζί να γίνουν σαν αλοιφή,που την περνάμε στο κορνέ...
Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο το μους του τυριού και το περνάμε σε άλλη σακούλα του κορνέ...
Σκίζουμε με κοφτερό μαχαιράκι ( όχι εντελώς ) τα μπαλάκια των σου και τα γεμίζουμε τα μισά με το μους ζαμπόν και τα μισά με το μους τυριού...
Ορίστε...τελειώσατε... ...βάλτε τα σε μία ωραία πιατέλα στρωμένη με φύλλα μαρουλιού - να είναι καλά στεγνωμένα για να μη μας πανιάσουν τα σουδάκια - και απολαύστε τα ουαααουυυ... και τα μμμμμμμ... των φίλων σας που θα τους τα τρατάρετε...( δεν φαντάζομαι να ξεπατωθείτε για να τα καταβροχθήσει απλώς ο καλός σας την ώρα που βλέπει μουντιάλ...)
...καλή επιτυχία...
Ωραία πολύ ωραία ... για πάρτα τώρα τα σουδάκια σου και φέρτα στην δουλειά γιατί πεινάω χιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Φανταστικά!! Την αλμυρή version δεν την είχα φτιάξει για να είμαι ειλικρινής... Πάντως φαίνονται εξαιρετικά!! Και έτσι επειδή φτιάχνω συχνά τη ζύμη για σου, μια και φτιάχνω συχνά τη πάβλοβα, θα σου πω κάτι: Ψήνω τα Σου μόνο σε αντιστάσεις, ο αέρας δεν τα φουσκώνει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
φιλεναδίτσα μου όνειρο φαίνονται !!!!!!!! τώρα που θα τελειώσουν τα σχολεία και θα ανηφορίσουμε προς τα μέρη σας θα αρχίσουμε να κάνουμε τις παραγγελιές μας !!! χιχιχιιχ!!! μαζί με σουδάκια θέλω και βιενέζικα έτσι????
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά και καλό μεσημέρι
ΑστεροΜαράκι μου..παίξαμε και χάσαμε και οι δύο
ΑπάντησηΔιαγραφή( και γω τρελαίνομαι γι αυτά τα σουδάκια)..
τα έφτιαξα τη Κυριακή που είχα φίλους στο σπίτι ...ίσα που πρόλαβα να δοκιμάσω την ώρα που τα γέμιζα..μετά...έπλυνα απλά τη πιατέλα..
αλλά αν σου άρεσαν τόσο,διοργανώνω εγώ " ασμπέτε " έρχεσαι...και τα τσακίζουμε..
φιλιά και σε σένα...
anthivolon μου,δοκίμασε και την αλμυρή..το σχετικά μπελαλίδικο είναι τα σουδάκια..αλλά αφού τα φτιάχνεις συχνά...είσαι εξπέρ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ για το ψήσιμο με αντιστάσεις..συνήθως κι εγώ γενικά δεν χρησιμοποιώ αέρα..
φιλιά καλή μου..
Λύσσαξες με τα Βιεννέζικα ΒΟΥ μου..είπα και στο Μαράκι..ασμπέτε,σου,μου και...βιεννέζικα για σένα εξαιρετικά αφιερωμένα...
ΑπάντησηΔιαγραφήάντε...τελειώνετε εσείς οι μικρομάνες...και καλή επιτυχία...
φιλιά μωρό μου...
Σουδάκια δεν έχω φτιάξει ποτέ! Ευκαιρία με αυτή τη συνταγή που είναι και αλμυρή να φτιάξω...Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μαζευτείτε λυσσάρες....τα φάγατε όλα τα σουδάκια ΜΟΥ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το ΜΟΥ στον τίτλο εννοεί οτι είναι δικά ΜΟΥ!!
ΣΟΥ...ΜΟΥ..εκεί θα τα χαλάσουμε Λουλούκα μου..??..'ελα ΜΟΥ εσύ και θα ΣΟΥ χω εγώ όσα θέλεις..
ΑπάντησηΔιαγραφήσμουατςςςς...
Θέλω κι εγώ! Δεν μου αφήσατε τίποτα, ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά σας λοιπόν!
Καλημέρα!!!!
Εφουλίνι μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήμη κλαίς μικρή μου...σου έχω κρύψει μερικά..
φιλιά..-:))