Μιά που στο προηγούμενο πόστ μιλήσαμε για μπροκολάκι
ευκαιρία να δούμε και μια συνταγή,
που εκτός από νόστιμη και υγιεινή μπορεί να κάνει ακόμα και αυτούς
που δεν τα πάνε καλά με το μπρόκολο
να ξεκουνήσουν τα πηρουνάκια τους...
Πάμε να τους...ξεγελάσουμε !!!
ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. αλεύρι
- 600 γρ. γάλα
- 4 αβγά
-αλατοπίπερο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μπροκολάκι σε αλατισμένο νερό να μαλακώσει και το στραγγίζουμε...
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς ...
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας...
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό σιγά σιγά,ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα...
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το μπρόκολο,τη κρέμα και τους κρόκους των αβγών και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία λεία κρέμα...
Μεταφέρουμε σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε...
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά το ξύσμα πορτοκαλιού...
Βάζουμε το μίγμα σε σκεύος σουφλέ ελαφρά βουτυρωμένο - εγώ το μοίρασα σε ατομικά φορμάκια σουφλέ,δώρο της φίλης μου Εφης Κ. -και ψήνουμε για 30΄περίπου ,ώσπου να ροδίσει...
Σερβίρουμε αμέσως - ως γνωστόν το σουφλέ το περιμένουμε,δεν μας περιμένει - και το συνοδεύουμε με σαλάτα ντομάτα πασπαλισμένη με φρέσκο βασιλικό...
( βάλτε και καμιά γλαστρούλα με βασιλικούλη στο παραθυράκι της κουζίνας σας )
ΤΙΠάκι για να γίνει πιό light η συνταγή: pp
...στο στάδιο που μεταφέρουμε σε μπολ και πριν αλατοπιπερώσουμε,προσθέτουμε αν θέλουμε 100 gr. τριμμένα τυριά...
...καλή εβδομάδα και καλή όρεξη...
ευκαιρία να δούμε και μια συνταγή,
που εκτός από νόστιμη και υγιεινή μπορεί να κάνει ακόμα και αυτούς
που δεν τα πάνε καλά με το μπρόκολο
να ξεκουνήσουν τα πηρουνάκια τους...
Πάμε να τους...ξεγελάσουμε !!!
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ.μπρόκολο
- 50 γρ.βούτυρο φρέσκο- 50 γρ. αλεύρι
- 600 γρ. γάλα
- 4 αβγά
-αλατοπίπερο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μπροκολάκι σε αλατισμένο νερό να μαλακώσει και το στραγγίζουμε...
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς ...
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας...
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό σιγά σιγά,ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα...
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το μπρόκολο,τη κρέμα και τους κρόκους των αβγών και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία λεία κρέμα...
Μεταφέρουμε σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε...
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά το ξύσμα πορτοκαλιού...
Βάζουμε το μίγμα σε σκεύος σουφλέ ελαφρά βουτυρωμένο - εγώ το μοίρασα σε ατομικά φορμάκια σουφλέ,δώρο της φίλης μου Εφης Κ. -και ψήνουμε για 30΄περίπου ,ώσπου να ροδίσει...
Σερβίρουμε αμέσως - ως γνωστόν το σουφλέ το περιμένουμε,δεν μας περιμένει - και το συνοδεύουμε με σαλάτα ντομάτα πασπαλισμένη με φρέσκο βασιλικό...
( βάλτε και καμιά γλαστρούλα με βασιλικούλη στο παραθυράκι της κουζίνας σας )
ΤΙΠάκι για να γίνει πιό light η συνταγή: pp
...στο στάδιο που μεταφέρουμε σε μπολ και πριν αλατοπιπερώσουμε,προσθέτουμε αν θέλουμε 100 gr. τριμμένα τυριά...
...καλή εβδομάδα και καλή όρεξη...
Καλημερουδια και καλη εβδομαδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαιρετικο και το φτιαχνω κι εγω καπου καπου..σωστα συμπληρωνεις γιαβρι μου για τα τυρια..εγω μοιραζω το γαλα με λιγη γρεμα γαλακτος...νοστιμο μεν πολλες θερμιδες δε λιγω κρεμας...
καλη ορεξη σε οσες φιλες το φτιαξουν ..
Φιλακια πολλα!
Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή εβδομάδα
Το λιώνεις το μπρόκολο, ωραία ιδέα. Εγώ δεν το λιώνω και του βάζω και τυράκι σαν ογκρατέν. Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήellen μου,αν είναι να κάνεις μιά αμαρτία,κάνε τη τουλάχιστον ολοκληρωμένη..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σένα κοριτσάκι..-:))
AsteroΜαράκι μου,καλή εβδομάδα επίσης..και φιλιά..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα τη βάζεις την συνταγή που τελείωσαν τα μπρόκολα στον κήπο μου??????
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρεις πόσο λατρεύω τα λαχανικά και ιδιαίτερα όταν είναι τόσο λαχταριστά μαγειρεμένα!!!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
Big mama...είπαμε ..για να ξεγελάμε αυτούς που δεν το θέλουν..λιωμένο δεν το πολυκαταλαβαίνουν..-:))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα και σε σένα..
Λουλούκα μου...ξέρεις τί προτείνω..??
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τη φτιάχνεις τη συνταγή με σπαραγγάκια παραγωγής σου..??
..και να μας πεις τα αποτελέσματα..??
θα είναι ενδιαφέρουσα η παραλλαγή..
σμουατςςς και καλή εβδομάδα..
Θα την φτιάξω.....αλλά όχι με σπαράγγια, με κάτι άλλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛουλού,κανόνισε να με κάνεις να ψάχνω για βραβείο πάλι..!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεκουνάω το πηρουνάκι μου και έρχομαι να με ... ξεγελάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην αρχή θα κάνω την δύσκολη, στο λέω, αλλά μετά θα ξεκουνηθώ;-)
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
ΕΛΕΝΑκι καλή εβδομάδα και σε σένα..
ΑπάντησηΔιαγραφήέλα..έλα..περιμένω..και μη φέρεις πηρούνι..
εχω μεγάλη πηρούνα..φιλιά..