τελευταία νέα...!!!! διαλέχτε...διαλέχτε...

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Λεβάντα ...η σκωροεξολοθρευτής

Μέχρι να ετοιμάσω τα του decοupage,
πάρτε άλλη μία ιδέα που πιστέψτε με θα
σας φανεί εκτός από διασκεδαστική
και χρήσιμη...


Πριν ένα μήνα,κούρεψα- εν χρω θα έλεγα- τη λεβάντα μου...
Κάθε χρόνο τη μαζεύω,την αποξηραίνω και τη βάζω σε σακουλάκια τα οποία ως γνωστόν είναι ένα κι ένα για τις ντουλάπες και τα συρτάρια..
Φέτος,την είδα αλλιώς..
Αντί για τα σακουλάκια - τα οποία αφήνουν και κάποια υπολείμματα του αποξηραμένου φυτού -σκέφτηκα το εξής σατανικό...
setan
Να χρησιμοποιήσω την τεχνική ...των αρωματικών πετρών!!!

Τί είναι τούτο πάλι..??

Προσθέτουμε σε αλεύρι,αλάτι και κορν φλάουερ ,αιθέριο έλαιο λεβάντας,ζυμώνουμε και φτιάχνουμε πετρούλες,τις αφήνουμε στον ήλιο να ξεραθούν 1-2 μέρες και αρωματίζουμε το χώρο που θέλουμε...

Είπα λοιπόν να κάνω παραλλαγή...

Πήρα...
-1 κούπα φύλλα και άνθη λεβάντας που είχα αποξηράνει και τρίψει
- αλεύρι ( σε ποσότητα που να μας δίνει μια σχετικά σκληρή ζύμη )
- μισή κούπα αλάτι
- 1/4 κούπας νερό



...τα ανακάτεψα...τα ζύμωσα και με τα κουπ πατ από τα κουλουράκια μου τους έδωσα ανάλογα σχηματάκια..
Τα αράδιασα σε ταψί - οχι...μη...μη τα βάζετε στο φούρνο...!!! - και τα άφησα στον ήλιο για 2 ημέρες ( τη δεύτερη, τα γύρισα κι όλας μη μου παραψηθούν,συγνώμη...να στεγνώσουν και να ξεραθούν και από την άλλη πλευρά και...voila'...
..έτοιμα τα λεβαντάκια μου...

Τα τύλιξα σε χαρτάκια φρου φρου και μαζί με τα αρώματα...έτοιμα προς χρήση όταν μαζέψω
χειμωνιάτικα και ξεσηκώσω ντουλάπες...
Γεγονός απολύτως άγνωστο χρονικά πότε θα λάβει χώρα...
Η σκωροεξολοθρευτής μου πάντως είναι πανέτοιμη και μάχιμη,περιμένοντας το " πυρ "...

6 σχόλια:

  1. Πολύ σατανική αλλά και πολύ εφευρετική σε βρίσκω φιλενάδα!! Πώς τα περάσατε????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λουλού μου..τέλεια...!!!
    Θα φτιάξω τις φωτό σε slide και θα το ανεβάσω..
    τα άλλα από τηλ. ...είναι πολλά και ωραία..
    σμουατττςςς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ μέχρι σήμερα ήξερα για την ντεκαπάζ(της τρίχας ντε),τώρα ξέρω πλέον και την decoupage της χαρτοπετσέτας και προχωράω ακάθεκτη στην εμπέδωση της τεχνικής των αρωματικών φυτών.
    Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση σχετικά με το ψήσιμο της λεβάντας,καθότι εγώ οταν βλέπω ταψί το συνδυάζω πάντα με πατάτες στο φούρνο και θερμοκρασίες 170-180 βαθμούς Κελσίου και είναι κρίμα να συμπεριφερθώ έτσι στην συμπαθέστατη λεβάντα.
    Πόσες εκπλήξεις ακόμη κρύβεις στη φαρέτρα σου αγαπητό SpIrToKoYto;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι τελεια ιδεα! και ποσο λατρευω την υπεροχη λεβαντα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-η ιδεα...μπράβο κοριτσάκι μου...αδυναμία μου μεγάλη το άρωμα της λεβάντας.

    Καλή και δημιουργική εβδομάδα εύχωμαι!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αχ xristin μου..ο παθώς μαθώς..!!
    καθότι ελαφρώς ξανθιά κι εγώ μετά από φιλότιμες προσπάθειες,
    - στο τσακ το γλύτωσε το λαδολέμονο η λεβάντα στο ταψί -σκέφτηκα ( το απορίας άξιο είναι με τί )να προφυλάξω και τις φιλενάδες μου από παρόμοιο ολίσθημα..
    και έσο έτοιμη...έρχονται κι άλλα βέλη..-:))

    ____________________ ... _________________

    ΡΟΖ μου ονειροπόλα,να είσαι καλά..ευχαριστώ..
    -:))

    ____________________ ... _________________

    Γαλήνια ellen μου,καλή εβδομάδα και σε σένα..
    και σε ευχαριστώ..-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή