Περιμένετε και γλυκάκι ε..??
..άντε ..καλά...μη μου κόψετε κι όλας...
Νηστήσιμο όμως κι αυτό...
είπαμε...Μεγαλοβδομάδα...
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι ανάμεικτα: κανέλα, μοσχοκάρυδο,γαρύφαλο σκόνη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. χυμός μήλου
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουταλάκι μπαχαρικά όπως τα παραπάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι,τα μπαχαρικά,τη μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και το χυμό μήλου...
Χτυπάμε καλά με σύρμα να γίνει ένας ομοιογενής χυλός...
Βάζουμε σε κορνέ...
Σε τηγάνι,βάζουμε λάδι,περίπου στα 2 εκατοστά και ζεσταίνουμε..( ..οχι να κάψει πολύ,περίπου στους 170 βαθμούς..)
Μόλις ζεσταθεί το λάδι,σχηματίζουμε με το κορνέ σπιράλ,τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά,μέχρι να ροδίσουν...
Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν...
Αναμειγνύουμε την άχνη με τα μπαχαρικά ( το 1/4 κουταλάκι ) και πασπαλίζουμε τα σπιράλ μήλου πριν σερβίρουμε...
...καλή επιτυχία -:)
..άντε ..καλά...μη μου κόψετε κι όλας...
Νηστήσιμο όμως κι αυτό...
είπαμε...Μεγαλοβδομάδα...
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι ανάμεικτα: κανέλα, μοσχοκάρυδο,γαρύφαλο σκόνη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. χυμός μήλου
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουταλάκι μπαχαρικά όπως τα παραπάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι,τα μπαχαρικά,τη μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και το χυμό μήλου...
Χτυπάμε καλά με σύρμα να γίνει ένας ομοιογενής χυλός...
Βάζουμε σε κορνέ...
Σε τηγάνι,βάζουμε λάδι,περίπου στα 2 εκατοστά και ζεσταίνουμε..( ..οχι να κάψει πολύ,περίπου στους 170 βαθμούς..)
Μόλις ζεσταθεί το λάδι,σχηματίζουμε με το κορνέ σπιράλ,τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά,μέχρι να ροδίσουν...
Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν...
Αναμειγνύουμε την άχνη με τα μπαχαρικά ( το 1/4 κουταλάκι ) και πασπαλίζουμε τα σπιράλ μήλου πριν σερβίρουμε...
...καλή επιτυχία -:)
Νηστίσιμο, γρήγορο και κυρίως διαφορετικό με αγαπημένα αρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Βιβικούλα μου!
Θα το δοκιμάσω, πιθανότατα δε, δεν θα προλάβω ούτε....να δοκιμάσω!
Είχα δει σπιράλ διάφορα.......σπιράλ μήλου πρώτη μου φορά βλέπω!!!Πάρε και κανα τηλέφωνο ζουζούνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμμμμμμ για στείλε μου μερικά :))) γιατί μια λιγούρα την έχω
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
τι ωραια ιδεα! τα κανω κι εγω κυριως με κανελα , αλλα δεν σκεφτηκα να βαλω και χυμο μηλου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛουλού...τα σπιράλ στην υπηρεσία μας...ακόμα και για τη νηστεία μας...( ακόμα περιμένει εκείνος ο έρμος ο καφές!!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφουλίνι,φτιάξτα..πάρτα...κι έλα να τα φάμε δυό μας..
Μαράκι..πες διεύθυνση και σου ρχονται..ξέρεις εσύ..-:))
apinkdreamer μου,ο χυμός αντικαθιστά τα αβγά και το βούτυρο...και του δίνει και γεύση..και είμαστε και εντάξει με το πνεύμα των ημερών -:)
Βιβικουλα μια ακομα φοβερη συνταγη σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜηλο και κανελα ειναι τα αγαπημενα μου, μπαινει στα προσεχως τωρα με την νηστεια!!!!
Φιλακια κοριτσαρα μου , καλημερα!!!!!!!
Καλημέρα και σε σένα Μετάκι μου..και σμουααατςςς επίσης...
ΑπάντησηΔιαγραφή